L’ensenyament obligatori a l’Institut Ferran Tallada, al Carmel, té els dies comptats. Segons ha decidit el Consorci d’Educació, el curs vinent no oferirà el primer curs d’ESO, i així anirà tancant l’educació obligatòria any a any. El claustre de professors del centre està en contra d’una decisió que consideren errònia en clau educativa i ofensiva en l’àmbit laboral.

Expliquen que els joves del barri perdran la possibilitat d’estudiar en un indret on se’ls ofereixen diferents opcions per continuar amb la formació postobligatòria en un entorn privilegiat. També denuncien que no se’ls ha consultat ni informat en cap moment, i estan preocupats per les conseqüències que hi pugui haver pel que fa als llocs de treball. Per això estan recollint signatures i anuncien mobilitzacions.

Tenim uns batxillerats que estan nodrits principalment dels nostres alumnes. Sense ESO, serà complicat mantenir un batxillerat al centre”
Esperança Porras, professora de l’Institut Ferran Tallada

Més d’un miler de signatures contra el tancament

Han recollit més de 300 signatures en format presencial i més de 1.000 en línia. Les presentaran en els propers dies i anuncien que continuaran amb les protestes.

L’ideal seria que no es tanqués el primer d’ESO ja l’any vinent, però tal com ha anat la cosa ho veiem difícil. Continuarem mobilitzant-nos per aconseguir que al curs següent es torni a posar l’ESO”
Ingrid Chavarria, delegada del sindicat CGT

El Consorci d’Educació ha manifestat que el tancament de l’ESO al Ferran Tallada s’emmarca dins d’una estratègia global de ciutat. “Volem concentrar la formació professionalitzadora en centres d’FP potents que puguin donar a l’alumnat totes les alternatives en sectors professionals determinats”, ha explicat Mercè Massa, gerent del consorci. Pel que fa a la plantilla, l’administració els garanteix la continuïtat laboral.

Oferir batxillerats estratègics que puguin orientar l’alumnat no només a les PAU, sinó també a altres opcions professionalitzadores”
Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona