Bugaderia acidH

El sector de la discapacitat reclama ajudes que protegeixin els llocs de feina als centres especials de treball (CET) davant l’impacte econòmic de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Les patronals DINCAT, FECETC, CETIP i FEACEM Catalunya presenten a les administracions catalanes un acord de propostes conjunt per garantir els llocs de treball de les persones amb discapacitat. També urgeixen a la constitució d’una taula de diàleg per concretar les mesures de reactivació econòmica que garanteixin el seu futur professional digne.

 

Destrucció de milers de llocs treball

El sector de la discapacitat alerta que la recessió econòmica serà devastadora per als CET i els seus treballadors si no s’actua amb urgència i determinació. Les patronals volen garantir el manteniment dels ajuts existents per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat. També defensen que qualsevol retallada implicaria la destrucció de milers de llocs de treball essencials per garantir el benestar d’un col·lectiu que, segons afirmen, es troba des de fa més de 10 anys en situació de vulnerabilitat.

Demandes concretes

En la proposta conjunta, que recull un total de 13 demandes concretes, les patronals demanen la urgència de dotar de liquiditat els CET, a través de mesures com el pagament dels comptes pendents del 2019 o l’establiment d’una bestreta del 70 % de les subvencions per poder fer front al pagament de les nòmines. També coincideixen en la necessitat d’incrementar, durant aquest 2020, les subvencions del salari mínim interprofessional fins al 50 % i el 75 %, segons les dificultats d’inserció laboral d’aquest col·lectiu vulnerable.