Els barcelonins tenen ganes de passar a la fase 3. Després de saber que la ciutat no canviarà de fase el proper dilluns, molts tenen ganes de poder veure els familiars que es troben a altres províncies o poder gaudir de la segona residència.

Tarragona, tan a prop i tan lluny

Molts dels barcelonins amb els quals hem pogut parlar tenen lligams amb Tarragona ja sigui per algun familiar o bé perquè hi tenen una segona residència. La proximitat amb la capital del Tarragonès —que es troba a la regió sanitària del Camp de Tarragona i, per tant, fora dels límits on els barcelonins poden moure’s en la fase 2— provoca certa frustració entre els ciutadans, que la veuen a tocar però hi tenen prohibit l’accés.

És el cas del Daniel, que té el pare a Altafulla, a uns 60 quilòmetres de distància de Barcelona, però després de tres mesos encara no l’ha pogut anar a visitar. No entén com els turistes alemanys podran arribar a Mallorca el 15 de juny des de Frankfurt o Düsseldorf i ell haurà d’esperar. La mateixa sensació té la seva companya, l’Aina. Ella voldria anar a la segona residència que els seus pares tenen a la Costa Brava, però tampoc ho pot fer si Barcelona es manté en la fase 2.

Les segones residències

El cas de la Dolores i el Salvador és semblant. Tenen una segona residència al litoral tarragoní i troben incongruent no poder traslladar-s’hi ara que els casos de contagis i morts han baixat dràsticament. Aquest matrimoni té un problema afegit: els ha arribat una factura de l’aigua molt elevada i tenen por que puguin tenir una fuita d’aigua des de fa dies. Han intentat parlar amb els Mossos d’Esquadra per veure si els podien fer un permís temporal per comprovar l’estat del pis, però els ho han denegat i ara els toca esperar fins a mitjans de setmana o fins al 22 de juny, quan s’arribi a la nova normalitat.