L’exalcalde Xavier Trias ha afirmat que marxarà de l’Ajuntament de Barcelona abans de l’estiu. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que “l’adeu és a tocar” i que “hauria de passar alguna cosa molt estranya” perquè no fos així. Ara bé, no ha concretat cap data. Trias ha reconegut que “hauria d’haver marxat a l’octubre, després al gener i després a la primavera”, però ha explicat que la convocatòria d’eleccions al Parlament a Catalunya per al 12 de maig, ha obligat a canviar els seus plans. “M’han fet una malifeta, que són les eleccions”.

L’anunci arriba després que el líder de TriasXBCN assenyalés que Jordi Martí Galbis serà el president del grup municipal quan ell deixi el consistori. També ha demanat a Junts que “en menys d’un any” decideixi el candidat a les eleccions municipals del 2027

Quedar-se fins que la situació política fos “més calmada”

Es dona la circumstància que al setembre, Trias va dir que es quedaria al consistori només fins que la situació política estigués “més calmada”. També s’havia especulat amb una possible entrada de TriasxBCN al govern de Jaume Collboni, fins que es van aturar les converses entre tots dos partits i el portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, va explicar que tancaven la porta definitivament a aquesta possibilitat.

“No em quedaré a l’oposició”

El líder de TriasxBCN ja va avisar durant la campanya electoral que, si no era elegit alcalde, no es quedaria a l’oposició i quan Collboni va arrabassar-li l’alcaldia —amb els vots del PSC, BComú i el PP—, va assegurar que no es menjaria els torrons a l’Ajuntament. Finalment, però, encara s’hi haurà acabat quedant un temps més.