Era un adeu anunciat, semblava que podria ser imminent, però finalment, Xavier Trias no abandonarà la política tant aviat com molts podien pensar. En una entrevista a Ràdio 4 (RNE), Trias ha explicat que, de moment, es queda “un temps més per consolidar l’estructura del grup municipal” i esperar que la situació política estigui “més calmada”. Ha reconegut la seva intenció era marxar a l’octubre però que “tantíssima gent em demana que m’hi estigui un temps més, que m’hi estaré”. De fet, aquest dijous oferirà la primera roda de premsa com a cap de l’oposició al consistori.

Nou horitzó, 2024

El líder de TriasxBCN va avisar durant la campanya electoral que, si no era elegit alcalde, no es quedaria a l’oposició sinó que marxaria. Després, quan Collboni va ser investit alcalde tot i no ser la força més votada, Trias ho va deixar encara més clar: “El que és segur és que no em prendré els torrons a l’Ajuntament”. Trias deia llavors que marxaria “al setembre o l’octubre”, després de les eleccions generals del 23-J. Ara bé, aquest dimecres l’únic horitzó que s’ha marcat és l’any vinent, sense concretar si això vol dir que plegarà abans de l’1 de gener o durant el 2024. “Me’n aniré quan la política estigui calmada”, ha explicat.

No descarta entrar al govern però creu que “té poc sentit”

Sobre la possibilitat d’entrar al govern de Jaume Collboni, Trias ha estat clar: “Jo mai descarto res”. Tot i això, creu que és una opció que té “poc sentit” perquè suposaria que l’alcalde deixi de “coquetejar tot el dia amb Colau que és el que fa”. El líder de TriasxBCN també ha criticat que a Collboni “li agrada oferir llocs a gent que m’aprecio i hi tinc bona relació”, en referencia al fitxatge de Santi Vila. Lamenta que, en aquest cas, l’alcalde no li truqués per preguntar-li el parer.

La negociació dels pressupostos: “La ciutat s’hi juga molt”

Trias també ha parlat sobre la negociació dels pressupostos de l’Ajuntament. “Aquí la ciutat s’hi juga molt”, ha dit. Considera que el primer que cal fer és “ser capaços d’explicar la situació econòmica de Barcelona”. “Les polítiques s’han de fer segons el que tens”, considera. Aquí ha posat d’exemple TMB que, ha assegurat, viu una situació financera de “catàstrofe”. “No val dir abaratirem el bitllet. Està molt bé, però primer cal tenir un pla econòmic”, ha reclamat.

Bona relació amb Collboni, no pas amb Colau

Pel que fa la relació amb l’alcalde, Trias ha explicat que té una “bona relació personal” amb Collboni que “malgrat la mala jugada que m’ha fet continuo mantenint”. Ara bé, ha aprofitat l’ocasió per disparar un dard a Ada Colau. “Només tinc una relativa mala relació amb Colau, que no sé per què em té tanta antipatia”, es pregunta. I en aquest sentit s’ha mostrat partidari de tenir bona relació amb tothom.