Xavier Trias Jordi Martí Galbis

L’exalcalde i líder de Trias per Barcelona a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha demanat a Junts que “en menys d’un any” decideixi el candidat a les eleccions municipals del 2027. Ho ha dit en una entrevista a Europa Press, en què advoca perquè el cap de llista sigui algun dels regidors de TriasxBCN, un grup que veu “ordenadíssim”. Trias demana que l’escollit tingui “vocació de permanència” i no triar el candidat quan falti poc per a les eleccions.

A l’entrevista, l’exalcalde encara no posa data a la seva sortida del consistori, que s’ha vist afectada per les eleccions del 12-M: “No me n’aniré enmig de les eleccions, però això ja està encarrilat”. Tot i això, sí que assenyala que Jordi Martí Galbis serà el president del grup municipal quan ell deixi l’Ajuntament. Trias no ha amagat mai la preferència per a Martí Galbis i també per a Neus Munté, que ara exerceixen de portaveus de TriasxBCN.

Bona relació amb Collboni i Colau

Pel que fa a un possible pacte de govern a l’Ajuntament, Xavier Trias considera que dependrà del resultat de les eleccions catalanes, tot i que creu que el PSC i ERC ja tenen emparaulat un acord per governar. Després de perdre la qüestió de confiança, dimecres passat, l’alcalde, Jaume Collboni, va anunciar que quan el pressupost quedi aprovat (perquè ningú no li presenti una moció de censura), el proper pas serà ampliar el govern municipal.

Trias ha dit que manté una bona relació amb l’alcalde Collboni i ha destacat que l’exalcaldessa i líder de BComú, Ada Colau, “no havia estat mai tan amable” amb ell, i que actualment tenen una relació que Trias defineix com més lògica. L’entrevista a Europa Press s’ha fet coincidint amb la publicació aquest dimarts del llibre ‘Xavier Trias. En conclusió’ (Ara Llibres), de Jordi Cabré, que repassa la seva vida i carrera política.