“La pacificació, la ‘verdificació’, és a dir, créixer en verd, tant a través de superilles com a través d’eixos pacificats a l’Eixample, hauria de ser el principal estàndard que hauríem de deixar en aquest mandat”. Són paraules de Jordi Martí, el nou regidor de l’Eixample.

Nascut a Barcelona l’any 1965, Jordi Martí és un bon coneixedor del funcionament de l’Ajuntament. Fa més de dues dècades que s’hi dedica. Va començar en l’àmbit de la gestió cultural i ha exercit diferents responsabilitats polítiques, primer des del PSC i ara des de Barcelona en Comú. La legislatura passada va ser gerent municipal i aquesta és regidor de l’Eixample amb les prioritats clares.

L’aposta per la pacificació

Per al regidor, la contaminació i la mobilitat són temes centrals a abordar als sis barris de l’Eixample, una de les zones de la ciutat amb més pol·lució, especialment a la Dreta i l’Esquerra de l’Eixample.

La regulació del dret a l’habitatge

Martí considera urgent que hi hagi una regulació dels preus del lloguer, perquè diu que l’Eixample ha de continuar sent un districte on viure. Pel que fa a l’habitatge públic de lloguer assegura que hi haurà més promocions al districte.

Repensar l’entorn de la Model

Una de les zones que més canviaran en aquest mandat, si no hi ha retards, és l’entorn de l’antiga presó Model. El regidor diu que vetllarà no només perquè s’executi un bon pla d’usos als espais de la Model, sinó que també es tingui en compte la memòria històrica del lloc. Les noves visites guiades que es poden fer a l’antiga presó van en aquesta línia.

Nous equipaments: Transformadors i El Poblet

“Aquest tipus de gestió comunitària el que ha de facilitar és que, a més a més d’oferir un servei als ciutadans, generi capital social que ens ha de permetre combatre un dels mals de la nostra època, que és la solitud”, opina Jordi Martí. L’equipament de Transformadors s’acaba d’inaugurar al barri del Fort Pienc i l’Ateneu el Poblet s’inaugurarà el proper 19 d’octubre al barri de la Sagrada Família.