Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha assolit, per primera vegada, plena paritat a l’estructura de gerències. De les 38 que hi ha, 19 estan ocupades per dones i les 19 restants, per homes. A més, la gerent municipal aquest mandat és Sara Berbel (anterior responsable de Barcelona Activa), en substitució de Jordi Martí (que ara és regidor de govern).

Segons fonts municipals consultades per Europa Press, l’executiu de BComú i el PSC treballarà perquè aquest mandat es mantingui un criteri de paritat, malgrat els canvis de noms que hi pugui haver fins al 2023. En aquest sentit, les mateixes fonts asseguren que es “vetllarà en tot moment perquè hi hagi una presència equilibrada de dones i homes, sense que cap dels dos no tingui una proporció inferior al 40 % ni superior al 60 %“.

També han recordat que la proporció entre homes i dones el mandat passat va ser de 24 homes (67 %) i 12 dones (33 %) en les gerències de l’Ajuntament, i que aquest cop s’ha canviat el nom a la Gerència de Recursos Humans. Passarà a dir-se Gerència de Persones i Desenvolupament Organitzatiu, cosa que -asseguren- “implica un nou enfocament per a la transformació de la cultura organitzativa”.