El regidor de Ciutadans Paco Sierra repeteix com a president del districte de les Corts. La de Sierra ha estat l’única candidatura que s’ha presentat en la sessió de constitució del plenari de les Corts d’aquest dijous i ha rebut els vots a favor de nou dels consellers i sis vots en blanc. S’han abstingut els quatre consellers d’ERC, que ho han justificat amb les diferències ideològiques que els separen de Ciutadans, i els dos consellers de Junts per Catalunya al districte.

Paco Sierra no ha tingut l’oportunitat d’intervenir durant el transcurs del ple, però sí que s’ha mostrat sorprès per les sis abstencions en finalitzar la sessió. El regidor de Ciutadans ha reconegut que no s’esperava els vots en blanc, ja que la seva era l’única candidatura que es presentava.

Sierra repeteix en el càrrec

Sierra repeteix com a president del consell de les Corts i assegura que el seu objectiu és mantenir la bona entesa entre els grups municipals presents en el plenari. De fet, tots els grups —fins i tot els que s’han abstingut— han reconegut la tasca de Sierra com a president.

La celebració del consell ha comptat amb la presència de representants de la majoria de les entitats i associacions de veïns del districte, que han omplert la sala de gom a gom. A més, ha servit també per acomiadar el que fins ara era el gerent del districte, Joan Cambronero, que passarà a treballar a l’Eixample i que ha rebut un sentit aplaudiment per part dels veïns. El districte de les Corts és un dels pocs on hi ha representació del Partit Popular i un dels que tenen menys consellers: 15 en total.

Xavier Marcé s’estrena com a regidor de les Corts

Xavier Marcé, del PSC, s’ha estrenat avui com a nou regidor de les Corts. En el seu primer discurs, ha assegurat sentir-se molt proper al districte, ja que és de l’Hospitalet de Llobregat, una població que limita amb les Corts a la zona de Collblanc. Marcé és economista de formació però té una trajectòria molt vinculada en l’àmbit de la cultura tant en el sector privat, en el Grup Focus, com en el públic, en què va ser director de Recursos i d’Acció Cultural de l’ICUB.