La portaveu del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, defensa que tornaria a votar a favor de la investidura d’Ada Colau avui, quasi tres mesos després que fos investida. “Cada cop que sento parlar Maragall, estic més contenta del que vam fer”, ha afirmat. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, la número dos de Manuel Valls ha dit que veu difícil que es trenqui el pacte de BComú i el PSC un cop es conegui la sentència del judici del procés perquè la coalició és “més equilibrada” que en el mandat anterior.

Tot i creure que no es produirà cap trencament, Eva Parera ha lamentat que comuns i socialistes difereixin en temes com la llibertat dels líders independentistes empresonats. Per això, ha demanat a l’alcaldessa, Colau, que “surti de l’equidistància” i que es visualitzi un govern “unit”.

En contra de la pujada d’impostos

Sobre el pressupost municipal, Parera ha dit que BCN Canvi té una “actitud de fer propostes” per tirar-lo endavant. “El bloqueig no és la nostra política”, ha afegit, però ha puntualitzat que el seu grup encara no ha parlat dels comptes amb el govern municipal, malgrat que Manuel Valls i Ada Colau han mantingut una primera trobada “informal i cordial”. De fet, d’entrada el grup de Valls no està d’acord amb la pujada d’impostos i taxes anunciada per l’executiu.

Tot i que ha dit estar oberta a parlar-ne, ha mostrat la seva preocupació perquè l’increment fiscal anunciat sigui “conseqüència d’una mala gestió” del mandat anterior.

Distribuir els atractius turístics

Després de votar en contra de l’increment de la taxa turística durant el ple municipal, Eva Parera ha proposat alternatives per reduir els efectes negatius del turisme, com per exemple invertir en cultura per fer que altres punts de la ciutat que no suscitin l’interès dels visitants a Barcelona es converteixin en atraccions turístiques. Una opció, diu, és millorar centres culturals existents, crear-ne de nous o inclús portar museus d’altres ciutats o països del món.

Considera que l’increment de la taxa turística suposa “gravar la butxaca de gent que no ha de votar, i això és molt còmode”.