La nova residència tindrà 140 places i també oferirà altres serveis per a gent gran

com per exemple un centre de dia, un menjador per a no residents o serveis de fisioteràpia. Els beneficis d’aquesta residència han de servir per finançar la residència de sacerdots jubilats que gestiona la Fundació Sant Josep Oriol en la mateixa illa on es farà el nou edifici.

El primer projecte va topar amb l’oposició frontal del veïnat, que temia que la residència d’investigadors funcionés com un hotel encobert. Ara aquesta possibilitat s’esvaeix però els veïns segueixen en contra de com serà el nou edifici, que tot i haver-lo reduït per segona vegada, tindrà planta baixa i quatre pisos per la banda del carrer de Galileu i planta baixa i cinc pisos per la banda del carrer del Remei. Consideren que una construcció d’aquestes característiques representa un problema urbanístic i de mobilitat per al barri i que destrueix una zona verda que tot i ser privada té alguns elements protegits. Consideren que els canvis que s’han fet no són suficients i que caldria seguir-ne parlant per aconseguir un major consens.

El districte de les Corts assegura que no poden oposar-se a un projecte que compleix la legalitat. A més, veuen amb bons ulls el canvi d’usos ja que consideren que una residència per a gent gran tindrà un major retorn social per al barri. Tot i això, perquè el canvi d’usos es faci efectiu caldrà aprovar un nou pla especial urbanístic, que es preveu presentar al juliol.

Pels promotors, l’Arquebisbat de Barcelona i la Fundació Sant Josep Oriol, el projecte segueix endavant i preveuen que l’edifici es pugui acabar a finals del 2018.