Jordi Rabassa i Massons va néixer fa 44 anys a Barcelona. Des del 2013, és veí del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i abans havia viscut al de Sant Andreu. Historiador de formació, la seva trajectòria professional el va portar a treballar en temes de logística. Abans de formar part del projecte Barcelona en Comú no havia militat mai en cap partit polític, tot i que sí que havia estat vinculat amb l’activisme veïnal, primer a Sant Andreu i, posteriorment, amb entitats de Ciutat Vella. El 2015 va aterrar a la política com a conseller tècnic de Ciutat Vella i des de juliol n’és el regidor del districte.

Actuacions urbanístiques

Jordi Rabassa té clares les prioritats urbanístiques al districte. Apunta algunes de les actuacions urbanístiques que haurà d’acometre, algunes de les quals es van començar a dissenyar en el mandat anterior. “Començar la Rambla, evidentment, aquest és un dels nostres compromisos, enllestir el tema del CAP del Raval Nord, sens dubte, però també la situació d’altres CAP, CAP Barceloneta, Casc Antic, Gòtic. Tenim Joan de Borbó, on també s’està treballant la balconada, tot el que és el passeig de Colom. L’equipament de Mestres Casals i Martorell, en el qual hi ha d’haver un casal de gent gran i una dotzena d’allotjament per a gent gran. Fer front a tot el tema de contaminació i salut, i aquí jo penso que haurem de pensar sens dubte en la via Laietana”.

Can Seixanta

Un altre element clau és la remodelació de Can Seixanta, al Raval, per fer-hi habitatge social, un espai d’anàlisi de la memòria històrica i activitats per als joves del barri. Jordi Rabassa el considera com “un dels exemples clars de com s’ha de fer política a Ciutat Vella i, en general, a Barcelona, pensant en la gent, pensant des de la gent, i aquest mandat ja tenim el projecte, per tant, ens hi hem de posar i doncs, és clar, que Can Seixanta serà una de les estrelles d’aquest mandat”.

Seguretat

El regidor de Ciutat Vella no nega que al districte amb el tema de la seguretat hi ha un problema. “ Una manera d’atacar-lo, sens dubte, és policia i després n’hi ha d’altres, que jo penso que és atacar bona part d’allò que provoca que hi hagi persones que hagin de delinquir, i aquí estem parlant de polítiques socials, de garantir l’habitatge, estem parlant de garantir la seguretat d’altra manera, estem parlant des posar fi a la precarietat”.

Venda il·legal als carrers

Un altre dels temes a què s’haurà d’afrontar el nou regidor és com solucionar la presència als carrers de manters i de venda il·legal. En aquest cas, Jordi Rabassa és contundent en el diagnòstic. “És un tema de precarietat, és un tema de marginalitat de les mateixes institucions i és un tema d’una llei d’estrangeria absolutament injusta, que obliga que moltes persones estiguin treballant fora del que és regular: en el ‘top manta’, en la feina irregular, o en tantes altres”.

El nou regidor de Ciutat Vella té clar que perquè el territori funcioni qualsevol actuació s’ha de fer sempre pensant en el veïnat.