torra

(ACN i redacció) La visita del rei Felip VI a Catalunya enmig de la pandèmia pel coronavirus ha generat aquests darrers dies un embolic d’informacions que, finalment, ha acabat resolent-se. En un inici, es deia que el monarca visitaria Barcelona aquest mateix divendres, fet que dies després la Casa del Rei va acabar negant. Aquest divendres s’ha sabut que, finalment, serà dilluns que ve quan vindrà a Catalunya. La família reial tenia la intenció de visitar Barcelona, però finalment l’esquivarà pels brots detectats a la ciutat i només anirà a Santa Maria de Poblet.

Les activitats previstes per a aquest dia a la ciutat eren una trobada amb el Cercle d’Economia, una visita al temple de la Sagrada Família i una altra al Barcelona Supercomputing Center. Aquestes cites queden ajornades per a una altra ocasió. Per tant, la família reial només anirà al municipi de la província de Tarragona, on visitarà un dels monestirs més importants d’Europa.

Torra: “No es recomanen desplaçaments innecessaris”

Just abans que La Zarzuela informés de la visita s’ha sabut que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha remès aquest divendres una carta al cap de la Casa de Rei, Jaime Alfonsín, en la qual l’adverteix de les “restriccions” anunciades pel govern davant la pandèmia. Li recorda que no es recomanen “desplaçaments innecessaris” després de les noves mesures de prevenció a diversos municipis catalans, entre els quals Barcelona.

“Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom”, ha afegit el president català, que apunta que les restriccions són “igualment vàlides” per a “qualsevol visitant del nostre país”.