El PACMA ha publicat un vídeo el primer dia de campanya electoral que s’ha fet viral a les xarxes. En 24 hores, ha acumulat un milió de visualitzacions. A l’anunci hi apareix una noia que es dirigeix directament a l’espectador. Al darrere, diverses pantalles mostren imatges que reforcen el discurs. Hi apareixen algunes escenes de maltractament animal, com un llebrer penjat d’un arbre o curses de braus.

Crítiques a Vox, el PP, Cs i el PSOE

L’espot també critica altres partits i caps de llista que concorren a les eleccions generals del 28-A. Dedica bona part del temps a Vox. Hi apareix, entre d’altres, la imatge també viral d’un caçador que escriu el nom de Vox amb animals morts. També s’hi mostra l’autobús d’Hazte Oir que va circular per Barcelona i els candidats del PP, Pablo Casado, de Cs, Albert Rivera, i de Vox, Santiago Abascal. Els assenyala com a contraris al benestar animal, a la immigració, al col·lectiu LGTBI, a les persones amb discapacitat i al moviment feminista. Els relaciona, en canvi, amb una imatge en la qual apareix el Valle de los Caídos.

Tampoc se’n salven els socialistes: l’expresident Felipe González apareix en un fragment del vídeo juntament amb l’expresident popular José María Aznar i l’exportaveu del govern central Soraya Sáenz de Santamaría al costat d’unes portes giratòries. A tots ells els acusa d’involucionistes. Per fer-hi front, la narradora del vídeo diu que no n’hi ha prou amb evolució, sinó que proposa el terme “reevolució”, el lema de campanya del PACMA.

Opcions d’entrar al Congrés

El partit animalista és una de les llistes que podria entrar al Congrés dels Diputats a la propera legislatura, segons algunes enquestes. Seria la primera vegada que obté escons. Segons el Baròmetre del CIS, podria aconseguir fins a dos representants a la cambra, un per Barcelona i l’altra per València.

De fet, l’any 2016 es va quedar a les portes de la cambra. Va ser la força més votada sense representació. Va obtenir 284.848 vots, tan sols 1.300 per darrere del PNB, que amb 286.215 va aconseguir cinc escons. El PACMA fins i tot va superar en paperetes altres partits com Bildu (184.092 vots i dos escons) i la Coalició Canària (78.080 vots i 1 escó). En les darreres eleccions generals no va obtenir representació per la llei d’Hondt.