El número dos d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions generals del 2019, Gabriel Rufián, ha situat la formació com “la pitjor amenaça” contra un “Estat venjatiu que empresona demòcrates i posa la meitat d’un govern en un furgó policial entre burles de la Guàrdia Civil”. Durant l’acte d’inici de campanya del 28-A dels republicans a Sant Vicenç dels Horts, Rufián ha tingut un record “per als nostres companys segrestats, per als presos polítics i els exiliats” i ha explicat que ha promès a Oriol Junqueras “guanyar aquestes eleccions als seus carcellers”. Es dona el cas que l’inici de la campanya ha coincidit amb el 50è aniversari d’Oriol Junqueras.

“Costarà més que mai plantar cara, però no deixarem de fer-ho”, ha aventurat Rufián, que també ha situat ERC com l’únic “obstacle” perquè el PSOE negociï i pacti amb Ciutadans. “Som l’únic obstacle perquè Rivera sigui vicepresident; Arrimadas, ministra de l’Interior, i Cantó, ministre de Cultura”, ha alertat Rufián.

28-A, victòria republicana

A l’acte també hi ha intervingut el vicepresident del govern, Pere Aragonès, que ha demanat que el 28 d’abril sigui “una victòria republicana contra un PSOE que s’ha acovardit i no ha volgut obrir un procés de negociació amb Catalunya”. També hi han intervingut el promotor de la plataforma Sobiranistes, Joan Josep Nuet, i l’actual alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

En les darreres eleccions generals del 2016, celebrades el 26 de juny, ERC va ser la segona força a Catalunya (s’hi trien 47 escons dels 350 que té el Congrés), amb el 18,17 % dels vots i nou escons, cinc dels quals per Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]