El Partit Popular (PP) ha triat l’espai dels Camps Elisis, a l’Eixample, per estrenar la campanya per a les eleccions generals del 28 d’abril. La cursa electoral dels populars l’ha estrenada la candidata al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha fet una crida a derrotar els “independentistes espanyols” i ha promès no cedir al sobiranisme: “Ni un pas enrere”. I ha assegurat que el PP té l’encàrrec de fer el “rescat democràtic” de Catalunya.

Álvarez de Toledo ha dit també que el procés sobiranista ha fracassat. “Els separatistes, en el seu assalt a la legalitat, s’han estavellat contra el mur de la realitat”, ha afirmat. I ha afegit que el socialista Pedro Sánchez només podrà governar amb el suport dels partits independentistes. Per això l’ha titllat d’“hipòcrita” i de blanquejador del projecte nacionalista.

Primer cop com a cap de llista

La diputada al Congrés del 2008 al 2015, s’havia presentat sempre per la circumscripció de Madrid. En aquests comicis, però, s’estrena encapçalant una llista: la de Barcelona. S’ha mostrat orgullosa d’haver tornat. Ha garantit que el Partit Popular no tornarà a cometre els mateixos errors. A l’arrencada de la cursa electoral també hi ha intervingut el president del PP català, Alejandro Fernández, a la vegada portaveu dels populars al Parlament de Catalunya.

Abans de l’acte d’inici de campanya, Cayetana Álvarez de Toledo, ha protagonitzat un moment de tensió a la Universitat Autònoma de Barcelona. Un grup d’estudiants ha intentat impedir l’entrada de la candidata popular a un acte de l’entitat unionista S’ha Acabat al recinte universitari.

En les darreres eleccions generals del 2016, celebrades el 26 de juny, el PP va ser la cinquena força a Catalunya (s’hi trien 47 escons dels 350 que té el Congrés), amb el 13,36 % dels vots i sis escons, quatre dels quals per Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

El líder del PP, Pablo Casado, ha obert campanya des de Madrid.