(ACN) La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a esborrar els murals i pintades amb “símbols partidistes”, com “el llaç groc i la bandera estelada“. També fa referència a aquelles pintades de “signe partidista” que es puguin identificar amb alguna de les candidatures presentades per les eleccions generals del 28 d’abril.

L’ordre, adoptada amb un vot particular en contra, respon al recurs presentat per l’associació S’Ha Acabat! – Joves per la Defensa de la Constitució contra l’acord de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que acordava no obligar la UAB a esborrar les pintades. Aquesta associació és la mateixa que aquest dijous va organitzar un acte al recinte universitari amb la presència de membres del Partit Popular, que va ser boicotejat per desenes d’estudiants.

La cara d’Oriol Junqueras, entre les pintades denunciades

En la seva resolució, la Junta admet que tot i que les pintades les han fet “tercers sense autorització de la UAB”, és la universitat qui ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral. La universitat havia al·legat anteriorment que desconeixia l’autoria de les pintades i que no havien estat autoritzades. Finalment, però, haurà de netejar les parets i les façanes “en el termini més breu possible” perquè la Junta Electoral Provincial considera que la universitat és una entitat de titularitat pública que també ha de complir amb l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar símbols partidistes durant el període electoral.

Entre les pintades denunciades hi ha una imatge d’Oriol Junqueras, frases com “Llibertat presos polítics” i “Només la independència ens farà lliures” o paraules com “independència” i “socialisme”.