La cursa per a les eleccions generals del pròxim 28 d’abril ha començat. Els candidats per Barcelona de les diferents formacions han celebrat els actes que donen inici a 15 dies de campanya.

En Comú Podem: l’alternativa a la dreta

Els comuns es postulen com l’única garantia que no hi hagi un govern “de dretes” al Congrés dels Diputats. El candidat per Barcelona, Jaume Asens, ha donat el tret de sortida a la campanya dels comuns amb un acte a la plaça del Mercat del Clot.

ERC: el candidat a la presó

ERC ha iniciat la campanya a Sant Vicenç dels Horts. Des d’allà, el número dos de la formació, Gabriel Rufián, ha situat la formació com “la pitjor amenaça” contra un “estat venjatiu que empresona demòcrates i posa la meitat d’un govern en un furgó policial entre burles de la Guàrdia Civil”. Rufián ha explicat que ha promès a Oriol Junqueras “guanyar aquestes eleccions als seus carcellers”. 

PP: derrotar els “independentistes espanyols”

El Partit Popular (PP) ha triat l’espai dels Camps Elisis, a l’Eixample, per començar la campanya. La candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha fet una crida a derrotar els “independentistes espanyols” i ha promès no cedir al sobiranisme: “Ni un pas enrere”. I ha assegurat que el PP té l’encàrrec de fer el “rescat democràtic” de Catalunya.

Els socialistes contra ERC

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha donat el tret de sortida a la campanya amb un acte a Santa Coloma de Gramenet. Hi ha intervingut la cap de cartell per Barcelona, Meritxell Batet, que en el seu primer discurs de campanya ha posat en dubte que ERC sigui d’esquerres. “Ser d’esquerres és fer polítiques d’esquerres, no és sostenir un govern que ni fa política, ni la fa d’esquerres, ni pensa en els catalans”, ha assegurat.

JxC: la unitat del sobiranisme

Junts per Catalunya ha iniciat la campanya a la fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu. Hi han participat tres presidents de la Generalitat: Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont, a través de videoconferència des de Waterloo. Puigdemont ha defensat que la candidatura de JxC és l’eina per plasmar la unitat independentista. Durant l’acte, s’ha llegit una carta del candidat Jordi Sànchez des de la presó en què ha dit que JxC “és la llista que millor representa la pluralitat del sobiranisme”.

Cs: el final de l’independentisme

Ciutadans (Cs) ha triat Barcelona per començar la campanya amb un acte a l’hotel Barcelona Meliá Sky. Hi ha intervingut la cap de cartell per Barcelona, Inés Arrimadas, que s’estrena com a candidata al Congrés dels Diputats, i que ha centrat la seva intervenció en dos temes: Pedro Sánchez i l’independentisme.

Front Republicà: crítiques als partits sobiranistes

El Front Republicà ha fet el primer acte de campanya electoral a l’Escola Ramon Llull, on la Policia Nacional va intervenir durant l’1-O. Hi han participat el candidat Albano Dante Fachín i alguns membres de la llista, com Roger Español, que va perdre l’ull per l’actuació policial, justament, en aquest centre.
[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]