La número dos de Junts per Catalunya (JxC) al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, ha entrat al cos a cos amb ERC i ha respost el candidat republicà, Gabriel Rufian, que aquest divendres ha apostat per dos referèndums: un sobre l’autodeterminació i un altre sobre la monarquia. En aquest sentit, Borràs ha dit que “la prioritat” és un referèndum sobre l’autodeterminació, i no pas un sobre monarquia o república.

Ho ha fet en una compareixença titulada Per un estat que no ens giri l’esquena, en què la candidata ha dit que “necessitem un estat propi” perquè, ha reiterat, “no hi ha encaix possible” amb Espanya.

Així, ha posat com exemple “els greuges amb l’Estatut i l'”apoyaré” de Zapatero el 2004, i més recentment, “l’aplicació del 155 de PP, Cs i PSOE, de la suspensió de la nostra autonomia amb empresonament, exili i la liquidació del Parlament”.

Les candidates de JxC Laura Borràs i Míriam Nogueras també han posat sobre la taula els dèficits en infraestructures i finançament que, diuen, viu Catalunya.

“Salari mínim català” de 1.100 euros mensuals

La número tres de Jordi Sánchez i vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha proposat que el salari mínim a Catalunya es diferenciï del de la resta de l’estat espanyol i que passi dels 900 € actuals als 1.100 €.

Borràs i Nogueras han assegurat que el cost de vida a Catalunya és més elevat, i que això justifica el “salari mínim català diferenciat”. “Ara estem discriminats”, ha resumit Nogueras.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]