L’autocar d’Hazte Oír ha circulat aquest dilluns per Barcelona, des de l’avinguda de Pearson en direcció al centre de la ciutat i amb la intenció d’acabar el recorregut a la Sagrada Família. Coincidint amb la setmana de la vaga feminista del 8 de març, l’entitat ha iniciat una gira per diverses ciutats de l’estat. A l’autocar s’hi pot llegir el lema “No és violència de gènere, és violència domèstica” i l’acompanya un dibuix amb la cara de Hitler maquillada i amb el símbol feminista dibuixat a la gorra. També hi apareix escrita l’etiqueta #stopfeminazis.

L’Ajuntament ja va manifestar la seva total oposició a la nova campanya d’Hazte Oír. La  la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, va demanar que s’ignorés el vehicle per no contribuir a fer difusió del seu missatge. Pérez va explicar que l’estratègia d’Hazte Oír és precisament provocar per guanyar visibilitat.

Hazte Oír ha fet circular l’autocar malgrat la denúncia de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Dones, a la Fiscalia Provincial. El govern català considera que, fent-lo circular, s’està incorrent en un delicte d’odi i de discriminació. Diu que aquest tipus de missatges no es poden emmarcar en cap cas dins de la llibertat d’expressió.

Segons els responsables de la campanya, l’objectiu és sol·licitar als líders del PP, Vox i Ciutadans que deroguin les lleis de gènere “per estar inspirades pel supremacisme feminista”. També expliquen que el dibuix de Hitler simbolitza “el totalitarisme feminazi que dimonitza l’home només pel fet de ser-ho”.

És el tercer cop que Hazte Oír vol circular a Barcelona

El mes de novembre passat, Hazte Oír ja va voler fer circular el seu autocar a la ciutat però les administracions ho van impedir. En aquella ocasió, el lema era “Els nens tenen penis. Les nenes, vulva. Que no t’enganyin”. Ja ho havien intentat el mes de febrer del 2017, també amb aquest missatge contra els transsexuals.