Aquest dimarts a la tarda s’ha celebrat la primera sessió informativa en el marc del Consell de Barri del Casc Antic per avançar en la transformació de la via Laietana. D’aquesta manera, el consistori dona per iniciat el procés participatiu per determinar els canvis del carrer, alguns dels quals es duran a terme en aquest mandat. La reforma integral, però, s’abordarà en el següent.

El consistori ha traslladat als veïns la necessitat de reformar la via Laietana i els ha convidat a decidir conjuntament com n’ha de ser la remodelació. Així doncs, el procés participatiu servirà per valorar la proposta feta per veïns i comerciants de la zona.

L’objectiu del consistori és tenir el projecte definitiu en aquest mandat per tal d’activar-lo en el proper. Aquest agost, de fet, començaran les obres per donar continuïtat a les voreres en set encreuaments de carrers amb la via Laietana, així com reparar-ne el paviment malmès en altres punts. L’actuació té un pressupost d’1,2 milions d’euros i s’acabarà l’abril del 2019.

S’eliminarà la rotonda de la plaça d’Antoni Maura

La reforma de la via Laietana preveu l’actuació a la plaça d’Antoni Maura, en la qual s’eliminarà la rotonda per tal d’ampliar voreres. L’objectiu és facilitar el pas de vianants i millorar la connexió del Gòtic amb Santa Caterina. Les obres començaran a l’octubre i s’allargaran set mesos.