L’operació s’ha fet per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, amb l’objectiu de trobar documents o arxius informàtics que vinculin les dades de població catalana de l’Institut d’Estadística de Catalunya amb les que va utilitzar l’administració catalana per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre.

Mediapro ha fet un comunicat en què ha informat que l’escorcoll al seu edifici s’ha limitat a MediaCloud, la filial dedicada a lloguer d’espai al núvol, i que ha durat aproximadament una hora sense que els agents s’hagin acabat enduent cap mena d’informació. Segons el text emès pel grup, la policia judicial investigava els servidors llogats a l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) de la Generalitat. A més, la informació afegeix que els agents han comprovat els servidors no guarden cap base de dades de l’AOC. Segons el govern català, la Policia Nacional també ha escorcollat la seu de l’AOC al carrer de Tànger.

El govern critica els escorcolls

En la roda de premsa posterior als acords de govern, la consellera de la presidència Elsa Artadi ha criticat l’operació policial d’aquest dimarts. I ha relacionat els escorcolls amb la sentència del cas Nóos, que s’ha fet pública en el mateix moment.