Joan Josep Puigcorbé ha cessat com a regidor d’ERC a l’Ajuntament i diputat de Cultura a la Diputació de Barcelona. El també actor ha comunicat per carta la decisió i al·lega motius personals. “Ha estat una satisfacció i un honor poder servir la meva ciutat i el meu país treballant intensament per la cultura”, escriu en la carta. Puigcorbé va ser un dels fitxatges estrella d’Alfred Bosch el 2015, que el va situar de número dos en la llista d’ERC com a independent.

En la carta en què comunica la dimissió, Joan Josep Puigcorbé diu que confia que la feina feta durant aquests tres anys hagi servit per “millorar i dinamitzar el món de la cultura i la nostra societat en general”. El fins ara regidor d’ERC afirma que “aquest ha estat sempre i continuarà sent el meu objectiu en qualsevol etapa que iniciï a partir d’aquest moment”.

ERC no ha anunciat encara qui rellevarà Puigcorbé a l’Ajuntament. Els noms següents en la llista són els de Gemma Sendra i el conseller del districte de les Corts Jordi Castellana.

Puigcorbé va irrompre en política el 2015 amb Alfred Bosch després de renunciar al federalisme i convertir-se en una cara pública de l’independentisme. En aquella precampanya de les municipals, Bosch va arribar a comparar-lo amb l’actor Sean Connery, pel paper que aquest va tenir en el procés sobiranista a Escòcia. El líder municipal d’ERC va defensar aleshores que incorporar gent que no s’ha dedicat a la política enriqueix la política.