Amb l’acord del govern, la Generalitat recuperarà l’acció exterior i, segons Artadi, aviat es convocarà una nova reunió del ple del Patronat del Diplocat, “que és qui ha de prendre les decisions sobre el futur de l’organisme”. A més, ha assegurat que “la liquidació no va finalitzar” i que “el consorci no ha perdut la seva personalitat jurídica”.

Pel que fa a la decisió de liquidar el Diplocat presa pel govern de Mariano Rajoy amb el 155 a la mà, Artadi ha dit que “ara que la Generalitat ha recuperat el dret a defensa” seguirà els passos de l’Ajuntament de Barcelona, que va presentar-hi un contenciós en contra. En aquest sentit, la portaveu del govern ha anunciat que “també es personarà contra la dissolució irregular i il·legal que va fer el Govern espanyol”.

La reunió Torra-Sánchez comença a prendre forma

Després de la reunió del Consell Executiu entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i els seus consellers, Artadi també ha explicat els avenços en la reunió que tindran Torra i el president espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha informat, les encarregades de preparar la trobada seran ella mateixa i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

Artadi ha explicat que totes dues ja han tingut un primer contacte, però que encara no s’ha concretat ni la data de la reunió ni el contingut que tractaran els dos presidents. Això sí, la portaveu del govern català ha dit que “la primera cosa que cal posar sobre la taula és quina proposta té el govern de Sánchez per a Catalunya”.