Segons ha informat la CUP Capgirem Barcelona a través d’un comunicat, María José Lecha es reincorporarà a l’Hospital de Sant Pau fins a la jubilació. Per això, tindrà dificultats per compaginar-ho amb la labor política com a regidora a l’Ajuntament. “No som ni volem ser professionals de la política. Amb el convenciment que tot allò personal és polític, volem cuidar-nos i respectar els canvis vitals de les persones que formem part del projecte de la CUP”, afirma el partit.

Lecha tanca l’etapa com a regidora de la CUP Capgirem Barcelona després de tres anys com a presidenta del grup municipal i havent encapçalat la llista a les darreres eleccions municipals. El grup municipal ha volgut agrair el seu compromís i la seva dedicació “lluitant i defensant un projecte polític col·lectiu amb força i coratge i, alhora, amb la humilitat necessària“.

Satisfeta per la feina feta

María José Lecha ha explicat que està “satisfeta de la feina que hem fet, una feina que molts cops ha estat invisibilitzada, però que està” en la roda de premsa on ha anunciat que marxarà de l’Ajuntament. Ara bé, Lecha també ha advertit que “la ciutat no està millor” que fa tres anys: “El problema de l’habitatge és sagnant i la precarització laboral deixa els treballadors sota el llindar de la pobresa”, ha reblat.

En aquest sentit, Lecha ho ha atribuït als incompliments del govern d’Ada Colau: “El govern ha estat un frau per als veïns que tenien les esperances posades en aquest lluitar pel bé comú”. L’encara presidenta del Grup Municipal ha dit que passarà el relleu a un altre regidor, però que seguirà treballant des de les bases del partit “per capgirar la ciutat”.