L’incident va tenir lloc el 8 d’octubre del 2017. Segons alguns testimonis, els fets van passar dins d’un comboi de l’L2 del metro i els suposats agressors eren participants de la manifestació unionista convocada per Societat Civil Catalana. En el seu dia, el vídeo de l’agressió ultra es va fer viral a les xarxes socials.

En el vídeo, es pot veure com un grup de joves agredeixen primer verbalment i després físicament un altre noi. Suposadament l’agressió va ser per motius racistes. Alguns dels viatgers que es trobaven al metro van reaccionar i van defensar la víctima.

Aquest diumenge, el tinent alcalde Jaume Asens ha anunciat que l’Ajuntament s’ha personat a la causa d’aquesta agressió com a acusació popular. Asens assegura que ho fan perquè “es tracta d’una brutal agressió a un usuari de transport públic que sembla que té, com a causa, el perfil ètnic de la víctima”. A més, afirma que un atac indiscriminat d’odi i intolerància és també un atac als valors del respecte i la convivència en la diversitat de la ciutat.

Asens assegura que, amb aquest gest, l’Ajuntament vol recordar a les víctimes de racisme o qualsevol altre acte d’odi o intolerància que estan al seu costat. El tinent alcalde ha recordat que “a l’Oficina per la No Discriminació els oferim orientació sobre com denunciar, suport psicosocial i assessorament jurídic especialitzat”.