L’actuació té un pressupost d’1,9 milions d’euros. Els treballs arrencaran a la banda de Santa Caterina per no afectar la fira de Santa Llúcia durant les festes de Nadal. Per creuar la plaça a peu es conservaran els dos passos de vianants que hi ha als extrems, però se n’afegirà un de nou al centre de set metres d’amplada per facilitar els moviments dels vianants. Amb la nova configuració, s’eliminarà la parada del bus turístic i la zona reservada per a autocars.

plaça Antoni Maura via Laietana

 

La parada de taxis es traslladarà al carrer del Doctor Joaquim Pou, on hi haurà dues places per a persones amb mobilitat reduïda i 20 més d’aparcament per a motos. Les parades dels busos de TMB es mouran a la zona central amb dues marquesines noves. El projecte s’ha treballat en els consells de barri del Casc Antic i el Gòtic i, segons l’Ajuntament, recull aportacions fetes pels veïns per unir els barris que separa la via Laietana.

Procés participatiu per transformar la via Laietana

Coincidint amb el Consell de barri del Casc Antic, el proper dimarts està prevista la primera sessió del procés participatiu per definir el projecte definitiu de reforma de la via Laietana. El procés comptarà amb altres accions i s’espera tenir els resultats a l’octubre. Serà, precisament, en el marc d’aquest debat en què el govern municipal valorarà la proposta de reforma que ha presentat l’Associació de Veïns i Comerciants de la via Laietana.

Quan comencin les obres de la plaça d’Antoni Maura, ja n’hi haurà unes altres en marxa a la via Laietana. L’Ajuntament preveu iniciar, a l’agost, uns treballs per allargar les voreres en set carrers que fan intersecció amb aquesta via. L’entitat veïnal i comercial considera que aquestes obres són insuficients i que caldria fer ja la reforma definitiva. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, apunta que l’actuació que ara es fa “és compatible” amb una futura transformació global.