Des de l’Ajuntament expliquen que la situació al CAP Doctor Lluís Sayé, al Raval Nord, “és preocupant” per falta d’espai i sobresaturació. “Tenim un problema de ciutat i l’hem de resoldre”, apunten fonts municipals, que remarquen que tant l’Ajuntament com el Departament de Salut de la Generalitat coincideixen en què cal un CAP nou al Raval Nord. Tot i això, apunten que la ubicació definitiva no està tancada i que els terrenys de la capella són una possibilitat.

Capella Misericòrdia

Les mateixes fonts asseguren que estaran al costat del MACBA si vol ampliar les instal·lacions, i li proposen espais alternatius com ara el soterrani de l’edifici Meier, que està ocupat per un aparcament, traslladar les oficines o bé edificis com la Foneria de Canons, a la Rambla. També plantegen espais metropolitans, com ara el Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet.

El MACBA demana un altre espai per al CAP

L’estiu del 2014, Ajuntament, Generalitat i MACBA van presentar el Pla d’usos del museu, que ja preveia l’ampliació a la capella de la Misericòrdia. El director del MACBA, Ferran Barenblit, ha explicat a betevé que l’any passat totes les parts van aprovar “per unanimitat” una estratègia que incloïa l’ampliació del MACBA en aquests terrenys. “Desitgem que es trobi un altre espai per al CAP”, diu Barenblit, que defensa que el Raval necessita tant atenció sanitària com també espais culturals.

El museu preveia créixer uns 2.000 metres quadrats més en un edifici de nova construcció als terrenys de la capella, que s’hauria d’enderrocar. Barenblit explica que el MACBA necessita més superífice expositiva per presentar les 6.000 obres de la seva col·lecció “de manera adequada”. “No podem improvisar”, diu el director respecte a les altres ubicacions que li planteja el consistori. “La lògica és ampliar allà on som”, conclou Barenblit.