Si no hi ha cap imprevist, la propera cita dels catalans amb les urnes serà per a les eleccions municipals del maig o juny del 2019. L’independentisme hi tornarà a mesurar les seves forces i a Carles Puigdemont li agradaria que ho fes sota “una sola candidatura”. “Quan Barcelona ha anat alineada amb el govern, ha anat molt bé”, ha afirmat l’expresident, i ha fet referència a l’etapa de Xavier Trias com a alcalde.

Puigdemont sosté que “hi ha una voluntat transversal d’unitat”. Tot i això, subratlla que ell no vota a Barcelona i que això “els tocarà als actors polítics de Barcelona cristal·litzar aquesta voluntat”.

Suport a Munté i interès per Graupera

En ser preguntat sobre quin candidat hauria de liderar aquesta llista unitària, Puigdemont no ha volgut prendre partit per ningú, perquè considera que això pertoca als barcelonins. Tot i això, ha reiterat “tot el suport” a Neus Munté i considera que “el procés que hi ha hagut al PDeCAT a Barcelona és admirable”. També ha apuntat que “el que proposa Jordi Graupera sacseja de manera interessant tot un espai”.