Els col·legis electorals han tancat portes a les vuit del vespre i poca estona després Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana, ha valorat a betevé com han anat les eleccions al Parlament de Catalunya.

La jornada ha estat marcada per les mesures contra el coronavirus, la baixa participació20 punts per sota respecte a les eleccions del 2017—, un ampli desplegament policial i les llargues cues. Peña-López ha fet una valoració positiva de la jornada electoral perquè afirma que s’ha desenvolupat “amb normalitat i calma”.

A més, celebra que s’hagin constituït totes les meses, encara que amb retard. Explica que hi ha hagut les incidències habituals de totes les eleccions i que l’endarreriment ha estat a l’hora de processar les dades.

El director general de Participació Ciutadana també ha fet referència a les dades de participació. Tot i que encara no hi ha els percentatges definitius, reconeix que la participació serà baixa, tot i que ha posat en relleu que les eleccions del 2017 van batre rècords històrics i és difícil emmirallar-s’hi. A més, afirma que el nombre de vots d’aquests comicis s’assembla al que han tingut altres comunitats que han fet eleccions enmig de la pandèmia, com Galícia o el País Basc.

Peña-López també ha explicat que, tot i que l’escrutini ha començat puntual, és probable que el recompte de vots s’allargui més del que és habitual per poder complir amb totes les mesures de seguretat.