La participació a Barcelona a les eleccions catalanes del 14-F ha estat del 57,14 %, gairebé 25 punts menys que en les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017. Fa quatre anys la participació va ser del 81,60 %. A Catalunya la xifra ha estat similar: hi ha anat a votar un 53,56 % del cens.

La jornada electoral a la capital catalana ha començat amb retards significatius en algunes meses en l’obertura dels col·legis electorals, però a les 11 h el govern ha anunciat que s’han pogut constituir el 100 % de les meses. En casos com el macrocol·legi electoral del Mercat de Sant Antoni, els embolics amb les cues a l’entrada han estat generalitzats.

La participació per districtes de Barcelona ha seguit la tendència dels últims anys. On més s’ha anat a votar és al districte de Sarrià Sant Gervasi, on la participació ha arribat al 68,46 %, mentre que a Ciutat Vella s’ha registrat un 44,25 %. A l’Eixample, el districte més poblat i el que té més incidència a l’hora de decantar el vot, un 61,60 % del cens ha exercit el dret de sufragi.