Així hem viscut, minut a minut i en directe, l’escrutini de resultats de les eleccions a Catalunya 2021 i l’última hora del 14-F als col·legis electorals. Recupera tot el que ha passat a la jornada electoral i el sondeig a peu d’urna de les 20 h, a través del programa en directe de betevé. Aquí pots reviure les reaccions dels candidats, els partits i els resultats del 14-F de la nit electoral.

I si el que busques són els gràfics i totes les dades, pots consultar-ho aquí:

01:15
   

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de les eleccions a Catalunya del 2021. Gràcies per seguir-nos!

01:03
   

Amb el 99,79% escrutat

El PSC i ERC segueixen al capdavant i empaten amb 33 escons. Junts els segueix de prop, amb 32 diputats. Vox irromp com a quarta força i la CUP puja amb força i se situa al davant d’En Comú Podem. Les últimes posicions són per a Ciutadans i el PP.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
00:56
   

Junts s’imposa a 561 municipis i ERC, a 264

JxCat és el partit que ha guanyat en més municipis de Catalunya en aquestes eleccions. En concret, la formació de Puigdemont s’ha imposat a 561 localitats i 24 comarques. El segon partit amb més victòries municipals és ERC, que ha guanyat en 264 localitats i 10 comarques. La ultradreta de Vox queda com a primera força a Vilamalla i la Pobla de Mafumet.

00:45
   

La participació a Barcelona cau gairebé 25 punts

La participació a Barcelona en les eleccions catalanes del 14-F ha estat del 57,14 %, gairebé 25 punts menys que en les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017. Fa quatre anys la participació va ser del 81,60 %. A Catalunya la xifra ha estat similar: ha anat a votar un 53,56 % del cens.

00:35
   

Pedro Sánchez: “El socialisme ha guanyat les eleccions”

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat la victòria electoral a través de Twitter. Sánchez ha piulat que és una “fantàstica notícia” i ha agraït a Salvador Illa que els hagi retornat “la il·lusió per aconseguir un futur millor per a Catalunya”.

00:25
   

Vox celebra la irrupció al Parlament amb 11 escons

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, ha comparegut des de l’hotel El Avenida Palace de Barcelona per celebrar uns resultats electorals que els situen com a líders de l’oposició al Parlament”. Després d’agrair la feina feta als companys de campanya i als “més de 200.000 catalans” que l’han votat, Garriga ha assegurat que “no es mourà ni un mil·límetre” de les promeses que han fet en campanya. Vox ha entrat al Parlament com a quarta força parlamentària amb un total d’11 diputats.

00:18
   

El PDeCAT queda fora del Parlament

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha lamentat els resultats del partit en els comicis: “No podem estar contents. No hem assolit l’objectiu d’entrar al Parlament”. Tot i això, ha assegurat que la política és una “cursa de fons” i que l’espai representat pel Partit Demòcrata “seguirà existint”.

00:10
   

La CUP valora els resultats: “Tenim un paper clau”

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha assegurat que la seva formació tindrà “un paper clau” en la formació del proper govern. Sabater ha subratllat que la decisió dels electors és clara i que “reclamen el dret a l’autoderminació”. També ha destacat que les formacions d’esquerres s’han endut la majoria de vots i que, per tant, la ciutadania “demana un canvi social i econìomic”.

00:05
   

El PSC recupera Barcelona, 18 anys després

El PSC ha estat la força més votada a Barcelona en les eleccions del 14 de febrer. Els socialistes no guanyaven unes eleccions a la ciutat des de les del Parlament de Catalunya del 2003. De fet, amb el 23,5 % dels vots, la candidatura de Salvador Illa millora els resultats obtinguts per Maragall (20,4 % dels vots). ERC i Junts per Catalunya repeteixen les segona i tercera posicions obtingudes el 21-D. Vox ha irromput al 14-F com a cinquena força a la ciutat.

23:59
   

Pere Aragonès, a Pedro Sánchez: “És hora de seure i parlar”

El candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha celebrat els resultats: “Catalunya ha fet història perquè per primera vegada supera el 50 % de vots independentistes”. Aragonès ha assegurat que el país comença una nova etapa amb més força per aconseguir “l’amnistia i l’autodeterminació”. A més, ha avançat que es presentaria a la investidura.

També s’ha dirigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha demanat seure i parlar per resoldre el conflicte català amb un referèndum “sense repressió”.

23:50
   

Majoria de l’independentisme en vots i escons

Els partits independentistes han superat per primer cop el 50 % dels vots quan s’han escrutat el 97,54 % de les paperetes. Sumant ERC, JxC, la CUP, el PDeCAT, Primàries Catalunya i el Front Nacional Català, l’opció independentista ha obtingut el 51,28 % dels vots. Cal recordar que algunes de les formacions sobiranistes han marcat com a objectiu en el seu programa superar aquest llindar, com a nova fita de l’independentisme. 

Pel que fa al repartiment d’escons, el sobiranisme ha superat de nou la majoria absoluta, amb 74 dels 135 escons.

23:46
   

Laura Borràs valora els resultats de les eleccions catalanes

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats electorals. Borràs afirma que s’ha produït “una gran victòria de l’independentisme”, perquè ha superat el 50 % dels vots, i afirma que el 155 ha perdut. També ha felicitat ERC i la CUP pels resultats i ha assegurat que treballaran plegats.

23:38
   

Mínim històric de participació en unes eleccions

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assenyalat la pandèmia com el “principal motiu” que s’hagi registrat el mínim històric de participació en unes eleccions. Amb poc més del 97 % escrutat, se situa en el 53,5 %, fins i tot per sota del 54,87 % de les eleccions del 1992, que fins ara havien registrat la participació més baixa. 

Tot i això, el conseller ha volgut fer un agraïment als milers de persones que han fet possible les eleccions del 14-F i al “comportament exemplar de civisme” de la ciutadania.

23:30
   

Illa celebra la victòria del 14-F: “Em presentaré a la investidura”

“Hem tornat a ser el primer partit de Catalunya”. Així, Miquel Iceta (PSC) ha celebrat la victòria dels socialistes en vots i en escons (en aquest darrer cas, empatat amb ERC). La formació no aconseguia aquesta fita des del 2003, amb Pasqual Maragall. El candidat Salvador Illa ha celebrat que els catalans hagin votat “amb esperança i mirant de cara al futur”. El presidenciable socialista ha anunciat que es presentarà a la investidura per “girar full i escriure una nova pàgina per a Catalunya”.

23:26
   

Ciutadans compareix per valorar els resultats electorals

El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha lamentat la pujada de les forces independentistes i ha assegurat que “no representen la majoria social”. També ha fet referència a la baixa participació i ha afirmat que no han sabut moure l’electorat. Tot i això, ha assegurat que seguiran lluitant per defensar “el constitucionalisme des del centre, la moderació i la firmesa”.

23:23
   

Empat del PSC i ERC al Parlament

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer, amb més del 90 % del vot escrutat, deixen un escenari mai vist fins ara: un empat a escons entre els dos primers partits. El PSC i ERC han aconseguit 33 diputats a la cambra catalana, amb una diferència mínima respecte al Junts de Laura Borràs, que n’ha aconseguit 32. Un altre dels titulars l’ha donat Vox, que entra amb molta força al Parlament. La formació d’ultradreta ha aconseguit 11 escons i se situa com a quarta força.

23:17
   

El PP analitza els resultats a les eleccions del 14-F

El cap de llista del Partit Popular (PP), Alejandro Fernández, ha comparegut per analitzar els resultats de les eleccions i ha reconegut que “el resultat és molt dolent” perquè no han aconseguit els seus objectius: créixer en nombre de vots i tenir grup parlamentari.

23:14
   

En Comú Podem analitza els resultats a les eleccions del 14-F

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reconegut que està “contenta” amb els resultats i afirma que “s’han consolidat”. Ha assegurat que clarament hi ha una majoria d’esquerres i que s’ha demostrat que la ciutadania no “suporta el desgavell d’ERC i Junts”. Per això, que és el moment d’anar “juntes” per donar solucions a les crisis que hi ha actualment.

23:13
   

Amb el 97 % escrutat

El PSC i ERC segueixen al capdavant i empaten en nombre d’escons: 33.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
23:07
   

Crítiques per les mesures sanitàries a les meses electorals

Un president de mesa del CEM Estació del Nord ha criticat les mesures sanitàries implementades durant la jornada electoral. Assegura que abans de començar la jornada no els han pres la temperatura ni els han demanat el comprovant de cap prova PCR. Aquesta crítica se suma a la d’altres col·legis per qüestions d’organització.

22:55
   

La participació es desploma quasi 26 punts, amb el 90 % escrutat

La situació excepcional de pandèmia ha fet caure dràsticament la participació en les eleccions al Parlament quasi 26 punts, fins al 53,2 %, respecte a les eleccions del desembre del 2017. Amb el 90 % dels vots escrutats, s’ha convertit en la més baixa des de les primeres eleccions després del restabliment de la democràcia, el 1980.

22:48
   

L’ANC celebra els resultats

L’Assemblea Nacional Catalana celebra que l’independentisme “supera el 50 % del vot popular directe a les eleccions al Parlament”. Ho ha expressat a través de Twitter i ha reclamat “un govern per fer la independència”.

22:45
   

Amb el 91,5 % escrutat

El PSC i ERC segueixen al capdavant. La força menys votada segueix sent el PP, que es manté amb tres escons.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:39
   

El PSC guanya a la circumscripció de Barcelona, amb més del 80 % de l’escrutini

El PSC guanya les eleccions a la circumscripció de Barcelona amb un 82 % dels vots escrutats. Ho fa amb el 25,55 % de les paperetes, que li donen dret a 23 escons. Com a segona força se situa ERC, que aconsegueix 19 diputats, i en tercera posició hi ha JxC, amb 16 diputats. El PP seria la força amb menys representació: tres escons i Vox entra per primera vegada, amb set diputats.

22:35
   

“Rotunda victòria independentista”, segons Torra

Amb més del 85 % de vots escrutats, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat satisfet amb els resultats electorals amb un tuit en què afirma: “Ja ho podem dir ben clar: rotunda victòria independentista!”.

22:30
   

Amb el 86,9 % escrutat

Els escons es mantenen estables i segueix l’empat entre els socialistes i els republicans.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:27
   

El PSOE sosté que Illa se sometrà a la investidura

El PSOE sosté que el candidat del PSC, Salvador Illa, se sotmetrà a la investidura si es confirma la victòria electoral que apunta l’escrutini. Segons fonts del partit, ara per ara els socialistes estan “contents” amb uns resultats que esperen que vagin acompanyats d’un bon resultat de Podem. A més, consideren positiva una victòria d’ERC sobre JxC.

22:20
   

Amb el 84,1 % escrutat

Segueix l’empat entre PSC i ERC, amb 33 escons. Vox es manté com a quarta força.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:14
   

Amb el 76,8 % escrutat

El PSC torna a perdre un escó i el guanya ERC. Per tant, torna l’empat entre socialistes i republicans.

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:10
   

Amb el 74,3 % escrutat

El PSC guanya un escó en detriment d’ERC, que el perd. Els socialistes amplien l’avantatge.

  • PSC: 34
  • ERC: 32
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:09
   

L’independentisme, a les portes del 50 %

Els partits independentistes estan a les portes d’aconseguir el 50 % dels vots quan s’han escrutat poc més de la meitat de les paperetes. Comptabilitzant els electors que han apostat per ERC, JxC, la CUP, el PDeCAT, Primàries Catalunya i Front Nacional Català (els dos últims no aconseguirien representació al Parlament) l’opció independentista obté el 49,72 % dels vots.

22:08
   

Amb el 71,5 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 71,5 % del vot escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:07
   

El PSC i Junts es reparteixen els districtes de Barcelona

Dos partits, el PSC i Junts, es reparteixen la victòria als 10 districtes de Barcelona. Els socialistes han guanyat a Sants-Montjuïc, Sant Andreu, Nou Barris, Sant Martí, Ciutat Vella i Horta-Guinardó. En canvi, Junts és el més votat (per ara) a l’Eixample, Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi i les Corts

22:06
   

Amb el 68,3 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 68,3 % del vot escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:04
   

Amb el 65,4 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 65,4 % del vot escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
22:01
   

Quants escons es necessiten per tenir majoria al Parlament?

El Parlament de Catalunya és l’òrgan legislatiu i de control polític de la Generalitat de Catalunya que representa el poble dins aquesta institució de govern. Actualment està integrat per 135 diputats, dels quals la circumscripció de Barcelona en tria 85. La majoria al Parlament s’obté quan el nombre de vots supera la meitat més un, és a dir, 68.

21:58
   

Amb el 62,2 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 62,2 % del vot escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:56
   

Amb el 58,7 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 58,7 % del vot escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:53
   

Amb el 55,1 % escrutat

El PSC perd un escó i el guanya ERC. Això suposa un empat al capdavant entre socialistes i republicans:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:46
   

La Guàrdia Urbana rep les primeres actes electorals

L’escrutini avança i algunes meses electorals de la ciutat ja han acabat el recompte de vots. Aquest any, per primera vegada, la Guàrdia Urbana portarà les actes electorals a la Ciutat de la Justícia. El cos policial ha previst un reforç de 935 agents per tal d’assumir aquesta funció i evitar que hi vagin els presidents de mesa. L’objectiu és evitar aglomeracions.

21:42
   

Pedro Sánchez segueix les eleccions catalanes des de La Moncloa

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit seguir l’escrutini de les eleccions catalanes des de La Moncloa, en lloc de desplaçar-se a la seu dels socialistes, a Madrid. En canvi, sí que hi han anat membres de la cúpula del partit com la portaveu al Congrés, Ariadna Lastra, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, o el secretari general de Presidència, Félix Bolaños

El PSOE ja ha convocat una reunió semipresencial de l’Executiva Federal, dilluns al matí, per analitzar els resultats electorals.

21:40
   

Amb el 38,9 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 38,9 % dels vots escrutats:

  • PSC: 34
  • ERC: 32
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:37
   

Amb el 35 % escrutat

Es manté el repartiment d’escons amb el 35 % dels vots escrutats:

  • PSC: 34
  • ERC: 32
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:36
   

Amb el 31,6 % escrutat:

  • PSC: 34
  • ERC: 32
  • Junts: 32
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:33
   

Amb el 28,2 % escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 31
  • Vox: 11
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
21:32
   

La Guàrdia Urbana, pendent de l’escrutini

La Guàrdia Urbana ha desplegat diversos dispositius als col·legis electorals de Barcelona per tal d’assegurar que l’escrutini es desenvolupa sense incidències. A través de Twitter, asseguren que vetllen i col·laboren “en la protecció i el lliurament de la documentació fins a ser entregada a la Junta Electoral Provincial”.

21:29
   

Amb el 24,9 % escrutat:

  • PSC: 35
  • ERC: 33
  • Junts: 31
  • Vox: 9
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:28
   

El PSC lidera les votacions a Barcelona ciutat

A Barcelona ciutat s’està imposant el PSC, amb el 28,6 % dels vots, seguit d’ERC (19,7 %). JxC (14,9 %) i Vox (8,8 %) serien tercer i quart. ECP (7,9), Cs (6,4), la CUP (5,6) i el PP (3,9) aconseguirien superar la barrera del 3 % dels vots, percentatge que no superaria el PDeCAT (2 %).

21:26
   

El PSC va guanyant en set dels 10 districtes

Amb l’escrutini actual, el PSC està guanyant a tots els districtes de Barcelona excepte tres: l’Eixample, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi, indrets on fins ara Junts era la formació més votada.

21:22
   

Amb el 18,7 % escrutat:

Es manté el mateix repartiment d’escons amb el 18,7 % del vot escrutat:

  • PSC: 35
  • ERC: 33
  • Junts: 31
  • Vox: 10
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 5
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:19
   

Amb el 15,8 % escrutat:

  • PSC: 35
  • ERC: 33
  • Junts: 31
  • Vox: 10
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 5
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:16
   

Amb el 13,3 % escrutat:

  • PSC: 34
  • ERC: 34
  • Junts: 31
  • Vox: 10
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 5
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:15
   

El PSC guanya a Barcelona

Amb el 8,5 % escrutat, el PSC guanya les eleccions a Barcelona, seguit d’ERC, JxC, Vox, ECP, Cs, la CUP i el PP.

21:13
   

Amb el 10,9 % escrutat:

  • PSC: 34
  • ERC: 33
  • Junts: 31
  • Vox: 10
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:12
   

Amb el 8,9 % escrutat:

  • PSC: 34
  • ERC: 34
  • Junts: 31
  • Vox: 10
  • CUP: 9
  • ECP: 8
  • Cs: 5
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:11
   

Els presidents de les meses no estaran acompanyats dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra no podran acompanyar tots els presidents de les meses a portar les actes electorals a la Ciutat de la Justícia. La presidenta d’una mesa de Sant Gervasi denuncia que la policia catalana els ha advertit que no ho podran fer perquè no tenen cotxes patrulla suficients.

21:09
   

Amb el 7,1 % escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 32
  • Junts: 32
  • Vox: 10
  • CUP: 10
  • ECP: 8
  • Cs: 6
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:07
   

Colau dona les gràcies als treballadors públics i voluntaris

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet un tuit en aquest inici de la nit electoral per donar les gràcies a tots els treballadors públics i els voluntaris que han fet possible la celebració d’aquestes eleccions “amb totes les garanties”. Colau ha volgut agrair a Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana, la “bona coordinació tècnica” d’uns comicis “molt complicats”.

21:05
   

Amb el 5,6 % escrutat:

  • PSC: 33
  • ERC: 33
  • Junts: 33
  • Vox: 10
  • CUP: 10
  • ECP: 6
  • Cs: 6
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
21:04
   

Alerta de la CUP davant la previsible entrada de Vox al Parlament

El número dos de la CUP per Barcelona a les eleccions del 14-F, Carles Riera, ha titllat l’entrada de l’extrema dreta al Parlament de “mala notícia” si es confirma i ha reclamat un “pacte antifeixista” perquè “l’anomalia” de Vox “duri el mínim temps possible”. En una compareixença des del casal Can Capablanca, Riera ha assegurat que una majoria independentista amb més pes per a les esquerres “serà una bona notícia”.

21:01
   

Amb el 4,5 % escrutat:

  • PSC: 34
  • ERC: 33
  • Junts: 32
  • CUP: 10
  • Vox: 9
  • ECP: 7
  • Cs: 6
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
20:59
   

Així es veia l’Estació del Nord amb els membres equipats amb EPI

20:56
   

Amb el 2,6 % escrutat:

  • Junts: 35
  • ERC: 34
  • PSC: 32
  • CUP: 10
  • Vox: 9
  • ECP: 6
  • Cs: 5
  • PP: 3
  • PDeCAT: 1
20:55
   

Amb l’1,8 % escrutat:

  • Junts: 35
  • ERC: 34
  • PSC: 31
  • CUP: 11
  • Vox: 9
  • ECP: 6
  • Cs: 5
  • PP: 2
  • PDeCAT: 1
20:54
   

ERC demana “fixar-se” en quants escons estan a favor de l’autodeterminació

Sergi Sabrià (ERC) ha dit que les eleccions “no s’havien de fer” aquest 14 de febrer pel context de pandèmia actual. Abans de l’inici de l’escrutini, el republicà ha demanat fixar-se en tres elements: quants escons estan a favor de l’amnistia i l’autodeterminació, si l’independentisme supera el 50 % dels vots i “si l’independentisme s’ha de liderar des de la dreta o des de l’esquerra”.

20:52
   

Artadi celebra la participació en temps de covid

La candidata de Junts Elsa Artadi ha volgut agrair la tasca de tots els ajuntaments per garantir unes eleccions sense incidències i amb una “gran sensació de seguretat”. Sobre la participació, Artadi ha dit que deu rondar entre el 55 i 60 % i ha celebrat que sigui la contesa electoral amb més mobilització en el context de pandèmia actual. A Galícia, la participació no va arribar al 50 %, al País Basc va ser del 51 % i a Portugal, de només el 40 %.

20:51
   

El PP segueix “amb serenor” els sondejos

La direcció del PP segueix amb “tranquil·litat i serenor” els sondejos del 14-F, que deixarien els populars amb set diputats en el millor dels escenaris d’acord amb l’enquesta a peu d’urna de betevé i ‘El Periódico’. Segons fonts del partit, les xifres es donarien per bones perquè, si es confirmessin, “es compliria l’objectiu de créixer i d’obtenir grup parlamentari“. 

20:48
   

El PDeCAT reclama “prudència i precaució”

El diputat del PDeCAT al Congrés dels Diputats Ferran Bel ha reclamat “prudència i precaució” davant els resultats de les enquestes publicades aquest diumenge, que donen un màxim de dos escons al Partit Demòcrata. El diputat ha assegurat que tenen informació “bastant més optimista” i s’ha mostrat convençut que el partit tindrà grup parlamentari propi i representació a cada circumscripció.

20:46
   

Comitè executiu d’urgència de Cs per a aquest dilluns

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha convocat d’urgència el comitè executiu de la formació liberal dilluns a la tarda després de les eleccions catalanes del 14-F, segons fonts del partit. Les enquestes a peu d’urna pronostiquen una caiguda de prop de 30 diputats al Parlament, ja que el partit passaria dels 36 escons obtinguts el 2017, quan va guanyar les eleccions, a obtenir-ne uns sis o set.

20:42
   

Comença el recompte de vots d’urna

Després de comptabilitzar els vots per correu emesos els darrers dies, els membres de les meses ja han iniciat el recompte dels vots introduïts a les urnes durant aquest 14 de febrer. Previsiblement, els resultats es coneixeran més tard del que és habitual

20:40
   

Cs lamenta la davallada de la participació

Nacho Martín Blanco (Ciutadans) també ha lamentat la davallada de la participació respecte a conteses electorals anteriors. El partit taronja ha esquivat valorar les primeres enquestes i afirma que tornaran a comparèixer tan bon punt l’escrutini estigui avançant.

20:39
   

Els comuns lamenten l’entrada de Vox al Parlament

David Cid (En Comú Podem) ha comparegut abans de l’inici de l’escrutini per lamentar la caiguda de la participació a Catalunya però, sobretot, l’entrada de Vox al Parlament, tal com pronostiquen les enquestes. “Caldrà que la combatem des del Parlament per fer front al discurs d’odi que ha anat destil·lant durant tota la campanya”, ha dit Cid, fent referència a la formació d’Ignacio Garriga.

20:37
   

Granados: “El canvi ha arribat per quedar-se”

La viceprimera secretària i número dos del PSC, Eva Granados, destaca que la jornada s’ha celebrat sense incidents remarcables. “Votar en plena pandèmia era un tot un repte i organitzativament hem estat a l’altura“. Alhora, la socialista ha assegurat que “el canvi ha arribat per quedar-se”.

20:33
   

Tanca la jornada electoral del 14-F sense incidències

Malgrat la incertesa per la constitució de les meses, finalment totes s’han pogut constituir. Un cop tancats tots els col·legis a les 20 h, es confirma que la jornada ha transcorregut sense incidències. Per assegurar el compliment de totes les mesures previstes durant la jornada electoral tots els col·legis han comptat amb presència policial continuada.

20:29
   

Peña-López fa un balanç positiu de la jornada electoral

Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana, ha fet un balanç positiu de la jornada electoral perquè afirma que s’ha desenvolupat sense incidències destacables i amb seguretat. En declaracions a betevé, reconeix que la participació ha estat baixa, tot i que subratlla que no està tan lluny de comicis anteriors al 2017. Peña-López reconeix que l’escrutini podria anar més lent que en les darreres eleccions i que es pot allargar una o dues hores més del que és habitual.

20:23
   

Garriga arriba a l’hotel El Avenida Palace

El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, ha arribat a l’hotel El Avenida Palace de Barcelona quan faltaven pocs minuts per a les vuit del vespre. Garriga seguirà els resultats dels comicis acompanyat, entre d’altres, del president del partit, Santiago Abascal, l’eurodiputat Jorge Buxadé i el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros

20:16
   

ERC guanyaria les eleccions, segons el sondeig de TV3

En canvi, segons el sondeig de TV3, ERC guanyaria les eleccions amb 36-38 escons. En segona posició hi hauria els socialistes, amb 34-36 diputats, i JxC, quedaria tercer amb 30-33 escons. La CUP, amb set diputats, seria el partit següent del Parlament. Un triple empat entre En Comú Podem (sis-set escons), Vox (sis-set) i Cs (sis-set); i els quatre-cinc diputats del PP els seguirien. La possible entrada del PDeCAT completaria el Parlament.

20:12
   

Els resultats del sondeig de betevé i ‘El Periódico’

20:10
   

Comença el recompte dels vots per correu

Els membres de les meses ja han començat a comptar els vots per correu emesos durant els darrers dies, abans del 14-F. 

20:06
   

Tanquen les meses i els membres es treuen els EPI

A les 20 h, puntualment, les meses electorals han tancat. A partir d’ara, cap persona podrà entrar al col·legi per votar. Coincidint amb la clausura dels punts de votació, els membres de les meses ja comencen a treure’s els equips de protecció individual (EPI)

20:02
   

Meses gairebé sense votants a l’hora covid

Molt pocs votants s’han acostat a les meses a partir de les 19 hores, durant l’hora reservada per 10 votants durant la primera mitja hora i tots han assegurat que no tenien coronavirus. Un dels membres de mesa, Jordi Gallego, ha assegurat que tenia dificultats en llegir els noms dels electors i els DNI amb la llum del telèfon mòbil a través de la pantalla transparent i les ulleres: “Es fa molt difícil treballar així, t’estic intuint”.

19:58
   

Chacón arriba a l’hotel Catalonia Plaza

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ja ha arribat a l’hotel Catalonia Plaza de Barcelona. Des d’aquí seguirà l’escrutini d’aquesta nit electoral. Estarà acompanyada per la cúpula del partit, com el president, David Bonvehí; el número tres de la llista, Marc Castells, i el director de campanya, David Font

19:55
   

Albiach arriba a la seu dels comuns

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha arribat a dels comicis. Aquesta vegada, la seu ha quedat reservada a líders del partit i a premsa, per evitar aglomeracions per la pandèmia. Al llarg del vespre està previst que arribi l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per acompanyar la candidata.

19:53
   

Els catalans residents a Andorren voten, però menys que al 2017

Un total de 1.225 catalans residents a Andorra ha participat en les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i això, també hi ha hagut una davallada de vots i se n’han registrat 2.249 menys que en els comicis del 2017. La votació va començar aquest dimecres i s’ha tancat aquest diumenge a les 14 h.

19:49
   

Alejandro Fernández segueix l’escrutini a l’hotel Grand Marina

El candidat del PP, Alejandro Fernández, ha arribat pocs minuts abans de dos quarts de vuit del vespre a l’hotel Grand Marina de Barcelona, al World Trade Center, per seguir l’escrutini del 14-F. Aquest va ser el mateix escenari que el PP va escollir per fer l’acte d’inici de la campanya electoral. Fernández ha arribat acompanyat pel director de campanya, Óscar Ramírez, i el seu cap de gabinet, Eduardo Bolaños.

19:47
   

Positius i contactes estrets ja voten

Els casos positius de coronavirus i els contactes estrets ja estan votant als seus col·legis electorals en la franja que tenen recomanada per fer-ho, de 19 a 20 h. Algunes persones com el Joan estan pendents de conèixer el resultat de la seva PCR després d’haver estat en contacte amb una persona contagiada. Ell agraeix poder votar malgrat la situació actual de pandèmia.

19:45
   

Aragonès arriba a la seu d’ERC

El cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, ha arribat ja a la seu dels republicans a dos quarts de vuit del vespre per seguir els resultats del 14-F. Aragonès ha arribat acompanyat de l’exconseller Raül Romeva en una seu adaptada pel seguiment mediàtic. Un cop ha arribat, Aragonès s’ha sumat al comitè electoral d’ERC per fer el seguiment minut a minut de l’escrutini a les eleccions al Parlament. Aragonès està acompanyat pel president d’ERC, Oriol Junqueras i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en connexió des de Suïssa.

19:40
   

Borràs arriba a l’hotel Barceló Sants

La candidata de Junts a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha arribat ja a l’hotel Barceló Sants, el quarter general del partit aquesta nit. La presidenciable espera que la seva formació guanyi els comicis per, així, tenir opcions de convertir-se en la primera presidenta de la història de la Generalitat. A Borràs l’acompanya la número quatre de la llista i presidenta del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi. També hi ha el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el vicepresident Jordi Turull, tots dos empresonats a Lledoners.

19:38
   

Barcelona desbanca Lleida en el vot per correu

Des del 1999, la demarcació de Lleida era la que registrava un percentatge més alt de vot per correu. 21 anys després, Barcelona ha estat la que ha registrat un percentatge més alt, amb un 5,20 %. Consulta tots els gràfics de les dades del vot per correu d’aquestes eleccions del 14-F al Parlament de Catalunya.

19:30
   

Uns 2.000 electors afectats per l’enviament de paperetes errònies

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha confirmat que uns 2.000 electors han rebut paperetes en blanc errònies als seus domicilis. Solé atribueix l’equivocació al “poc temps” que han tingut per preparar l’enviament.

19:25
   

Cs seguirà el recompte en unes oficines de Barcelona

El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, i la presidenta del partit, Inés Arrimadas, estan reunits en unes oficines de Barcelona, des d’on seguiran la nit electoral. Segons fonts del partit, l’executiva de la formació seguirà el recompte des d’allà i tant Arrimadas com Carrizosa compareixeran ja entrada la nit, previsiblement des de la seu electoral habilitada a Montjuïc, indret on han fet gran part dels actes de campanya.

19:22
   

Solé relativitza la caiguda de la participació

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha relativitzat la caiguda de la participació en 22 punts perquè les últimes eleccions, les del 2017, van registrar una participació històrica. En roda de premsa des del Parlament, Solé ha apuntat que la participació fins a les 18h, del 45,72 %, és només un 3 % menys que la dels comicis del 2010 i 10 punts menys que la del 2012. El conseller també ha atribuït la davallada de la participació a la situació de pandèmia i al fet que el vot per correu s’hagi disparat.

19:14
   

Illa arriba a la seu del PSC

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha arribat ja a la seu del partit, al carrer de Pallars de Barcelona, per seguir la nit electoral i els resultats acompanyat de la cúpula del partit. En declaracions a la premsa a la seva arribada, ha desitjat que “el canvi prengui forma a les urnes” i ha augurat que és un canvi “que arriba per quedar-se”.

19:05
   

Comença l’hora recomanada per als contagiats de covid

Les meses ja s’equipen amb els equips de protecció individual (EPI). Aquest és l’exemple d’un dels membres de la mesa del punt de votació del col·legi del Mercat de l’Abaceria.

19:01
   

Sabater arriba al local on seguirà la nit electoral

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ja és al casal popular de Sabadell Can Capablanca, des d’on seguirà els resultats dels comicis d’aquest diumenge. L’exalcaldessa de Badalona ha arribat a dos quarts de cinc al casal popular de la capital vallesana on també hi ha la número tres per Barcelona, Eulàlia Reguant, i el número quatre, Xavi Pellicer.