aeroport

La Comissió Europea ha proposat aquest dijous que el passaport covid, que permet als europeus viatjar sense restriccions, caduqui als nou mesos d’haver rebut la pauta completa, si no s’ha administrat una dosi de reforç. En cas de rebre aquesta dosi de reforç, no s’especifica cap caducitat del document.

Brussel·les fa aquesta recomanació als estats membres i els apel·la a coordinar-se per evitar una altra vegada el caos en la gestió de la pandèmia. També per poder adaptar els instruments de control que existeixen a la “situació volàtil” de l’avanç del coronavirus als estats membres i a les diferències en les seves taxes de vaccinació.

Es vol donar marge als estats per administrar la tercera dosi

L’executiu comunitari ha tingut en compte l’informe que va difondre dimecres el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties i que estima en sis mesos el període de màxima protecció de la vacuna. La Comissió ha decidit afegir a aquest període tres mesos més perquè els estats membres tinguin prou marge per organitzar les campanyes per administrar a la població les dosis de reforç, segons ha informat en una roda de premsa a Brussel·les el comissari de Justícia, Didier Reynders.

A Catalunya, la tercera dosi de la vacuna s’ha començat a administrar a la gent gran de les residències i a les persones a partir dels 70 anys. Salut, però, ha anunciat aquest dimecres que en els propers dies es començarà a administrar també a la franja dels 60 als 69 anys i als professionals sanitaris.