vacunació

Les persones d’entre 60 i 69 anys i el personal sanitari i sociosanitari començaran a rebre una tercera dosi de la vacuna contra la covid “els propers dies”. A mitjan octubre el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que serien els propers col·lectius a rebre-la, la Comissió de Salut Pública ja hi ha donat el vistiplau i, aquest dimecres, la Secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat “s’ha de preparar, però tardarem pocs dies a posar-ho en marxa”. També ha afegit que el sistema inclourà enviaments de missatges SMS.

Segons Cabezas, les persones d’aquests col·lectius que tinguin la pauta completa es podran començar a punxar la dosi de reforç als tres o sis mesos en funció de les vacunes que portin. Aquelles persones que s’han inoculat Janssen o AstraZeneca hauran d’esperar tres mesos, mentre que si es Pfizer o Moderna, en seran sis.

El torn d’aquests col·lectius arriba després que hagin començat a rebre la tercera dosi els pacients immunodeprimits, la gent gran en residències i les persones majors de 70 anys. També el 15 de novembre van començar a rebre una dosi addicional els qui van ser vacunats amb Janssen. El procés per reforçar la immunització d’aquests col·lectius, de fet, continuarà i es farà de manera simultània a la dels majors de 60, sanitaris i sociosanitaris.