vacuna coronavirus

(ACN) El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) ha fet pública aquest dimecres la recomanació d’administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la població general, però amb prioritat als majors de 40 anys.

El darrer informe d’aquest organisme europeu per avaluar la situació epidemiològica apunta que encara “hi ha massa gent en risc” i que, a banda d’augmentar la vacunació de la població, cal reforçar la immunitat amb la tercera dosi, que diu que s’ha d’administrar, com a molt d’hora, sis mesos després de la segona.

El centre europeu, a més, insta a mantenir restriccions per posar fre a la transmissió del virus, ja que, afirma, hi ha evidències que amb el temps disminueix l’efectivitat de les vacunes. “Hem d’enfocar-nos urgentment a tancar la bretxa d’immunitat, oferir dosis de reforç a tots els adults i reintroduir mesures no farmacèutiques”, diu l’ECDC. Tot plegat, en un moment en què repunten els contagis a Europa i en què alguns països ja han optat per aplicar confinaments.

Covid a Catalunya, última hora

Els pacients a les UCI i els ingressats en planta segueixen creixent | DIRECTE