jordi turull

(ACN) El secretari general de Junts, Jordi Turull, considera que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, únicament té dues opcions després de la sortida de Junts del govern català. “Ara, o qüestió de confiança o eleccions, és que no hi ha més. Tu has de ser president amb el suport de la cambra d’acord amb els compromisos que has adquirit”, ha assenyalat en una entrevista a RAC1. Turull també ha descartat una moció de censura contra Aragonès.

Turull també ha assegurat que el president ja no té el suport del Parlament: “De 74 vots que et van fer president, 41, no sis o set, et diuen que ja no tens la seva confiança perquè no has complert els acords que havies signat.”

“El que ha fet Junts és no optar pel confort”

En paral·lel, també ha volgut replicar a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que havia acusat la formació d’haver optat per trencar el govern abans que el partit. “Això és radicalment fals, la decisió d’ahir no va per aquest camí. El que ha fet Junts és no optar pel confort“, ha remarcat Turull. “La decisió ens fa més forts, amb la màxima unitat i estant més que mai a peu de carrer, al costat de la gent”, ha volgut deixar clar el secretari general de Junts.

Turull també ha negat que la ruptura del govern entre ERC i Junts sigui el final del procés. “El procés cap a la independència no ha acabat, perquè el gran motor sempre ha estat la gent i, la gent, hi és. Que no ens cantin les absoltes”, ha conclòs Turull.

“Que ningú es faci il·lusions: no hi haurà trencadissa a Junts”

Turull també ha parlat a Catalunya Ràdio i ha negat una escissió al partit després del resultat de la consulta. “Que ningú es faci il·lusions. Hi ha moltes ganes que hi hagi una trencadissa i justament per això no n’hi haurà”, ha etzibat Turull. “Hi ha sensibilitats diferents, és cert. Però per això ens diem Junts, no iguals”, ha apuntat el secretari general de la formació.

El secretari general tampoc ha assegurat el vot favorable als pressupostos de la Generalitat, que fins ara elaborava Jaume Giró. “Primer haurem de veure quins comptes arriben al Parlament. Hi pot haver retocs, per això ho discutirem i ho valorarem”, ha finalitzat Turull.