eleccions municipals

El PSC de Barcelona ha obert aquest divendres el procés de primàries per escollir candidat a les eleccions municipals del 2023. El líder socialista a la ciutat i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament, Jaume Collboni, és, per ara, l’únic aspirant confirmat segons ha informat el partit en un comunicat. Si no apareix cap rival, Collboni serà proclamat alcaldable el 5 de novembre.

El Consell de Federació del PSC de Barcelona, que s’ha reunit aquest divendres a la tarda, ha anunciat el calendari de les primàries. Fins al 17 d’octubre, els aspirants hauran de recollir un mínim de 50 preavals. Si només els presenta Collboni, el procés s’aturarà en aquest punt i el 5 de novembre serà proclamat oficialment cap de llista del PSC de Barcelona.

Si apareixen altres candidats, s’obrirà un termini per recollir avals del 18 al 30 d’octubre, i es programarà una campanya entre el 31 d’octubre i l’11 de novembre, prèvia a la votació. El candidat serà aquell aspirant que obtingui majoria en la votació en urna. Els militants, simpatitzants i també els no militants majors de 16 anys poden votar previ registre. El cens es tancarà 10 dies abans de la votació.

“Liderar una nova etapa”

En una intervenció a la seu del PSC, Jaume Collboni ha agraït la confiança de la militància i ha manifestat la determinació per aconseguir l’alcaldia. “Em sento preparat per ser-ho, tinc la voluntat, el coneixement, la determinació i l’energia per fer-ho possible”, ha dit Collboni, que ha afirmat que “ha arribat l’hora d’obrir una nova etapa a Barcelona, una etapa que vull liderar”.