consellers junts consulta

Després de la consulta de Junts que ha decidit que el partit de Laura Borràs i Jordi Turull marxi del govern de la Generalitat de Catalunya, tot fa pensar que l’executiu català comença una nova etapa amb ERC com a únic partit que en forma part. Quins són els consellers que poden marxar del govern després del sí de la militància a abandonar l’executiu? Consulta la llista dels consellers de Junts per Catalunya que poden abandonar el capdavant de l’executiu català.

Consellers de Junts per Catalunya que marxaran

  • Jaume Giró Ribas, conseller d’Economia i Hisenda
  • Victòria Alsina Burgués, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert
  • Gemma Geis Carreras, consellera de Recerca i Universitats
  • Josep Maria Argimon, conseller de Salut
  • Violant Cervera Gòdia, consellera de Drets Socials
  • Lourdes Ciuró Buldó, consellera de Justícia

Dies abans de la decisió de la militància de Junts, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va destituir l’aleshores vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Això va fer esclatar la crisi al govern i convocar la votació per part de Junts per Catalunya.

I ara, què?

I ara, què passarà amb les carteres dels consellers que poden marxar? ERC haurà de buscar substituts que s’encarreguin d’aquests àmbits. Els republicans es quedaran amb 33 escons i la majoria absoluta són 68. Per tant, sense Junts, la majoria absoluta queda molt més lluny que fins ara.

Caldrà veure quina serà l’aritmètica parlamentària a partir d’ara i amb qui arribarà acords el partit de Pere Aragonès per aprovar mesures clau com la dels pressupostos.