L’exalcalde Xavier Trias ha enviat un missatge per oferir “tota la col·laboració” a la direcció de Junts després que la militància hagi decidit marxar del govern de la Generalitat. Ho ha explicat el secretari general de Junts, Jordi Turull, en una compareixença per valorar els resultats de la consulta interna del partit. “Vull valorar totes les mostres de suport però, en especial, una: la de Xavier Trias, que, trobant-se lluny d’aquí, ens ha fet arribar tota la seva col·laboració“, ha dit Turull.

Trias va ser una de les veus del partit que es van mostrar públicament partidàries de continuar al govern i va assegurar que marxar-ne seria “un error”. El missatge que ha enviat a Turull pren especial rellevància perquè l’exalcalde està pendent de decidir si accepta ser el candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023. El secretari general de Junts ha afegit que “en moments així missatges com aquests s’agraeixen”.

Jordi Martí confirma l’aposta per Trias

Un cop coneguts els resultats de la consulta de Junts, el portaveu del grup municipal del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha volgut desmentir qualsevol rumor o notícia que indiqui que Xavier Trias perd força com a futur candidat a les eleccions municipals del 2023. “Aquesta informació no es correspon amb la realitat. El nom de Xavier Trias continua sent el principal actiu de Junts per Catalunya“, ha dit.