El candidat de Junts, Xavier Trias, ha anuncia que la seva candidatura a les eleccions municipals 2023 a Barcelona es dirà Trias per Barcelona. Ho ha dit en una entrevista al ‘Més 324’, de TV3, on també ha assegurat que a la llista hi haurà gent de Junts, de Demòcrates i de Més (Moviment d’Esquerres), i espera que també n’hi hagi del PDeCAT. “Crec molt en la teoria del pal de paller, on s’ajunta molta gent que no pensa igual però on tots tenim molt clar el que volem per a la nostra ciutat”, ha explicat.

Aquest dimarts, en una piulada a Twitter, Trias ha publicat un vídeo de la candidatura, en què s’intercalen imatges de Barcelona i on se’l veu passejant per diferents punts de la ciutat. L’alcaldable assegura que es tracta d’una candidatura “que va més enllà de Junts i que obre el partit a persones que compartim una visió de Barcelona”.

El nom de la candidatura no és nou. Al desembre Trias ja va confirmar que possiblement s’optaria per aquest nom i que les sigles de Junts hi apareixerien però sense prendre’n el protagonisme. “Serà una candidatura molt Trias”, va dir llavors.

“Per lluitar contra la pobresa cal generar activitat econòmica”

Trias també ha desgranat les principals eixos de la candidatura. “La meva opció és molt clara: per lluitar contra la pobresa cal generar activitat econòmica, que sigui sostenible”, i que “no sigui una ciutat ‘low cost'” en què la la ciutadania tingui sous baixos.