mercat de sant antoni

Tres mercats de Barcelona s’habilitaran com a punts de votació a les eleccions municipals 2023. Es tracta del Mercat de Sant Antoni (Sant Antoni) i el Ninot —on ja es va poder votar a les autonòmiques del 2021 per la pandèmia—, i el Mercat de Galvany (Sarrià – Sant Gervasi Galvany).

En les darreres municipals, les del 2019, no es va votar en cap d’aquests tres espais. De fet, a la ciutat no és habitual que s’habilitin mercats com a col·legis electorals, cosa que sí passa en altres municipis. Aquest 28 de maig, però, aquesta serà una de les novetats.

302 col·legis electorals, 31 més que el 2019

Quan falta un mes per als comicis ja s’han publicat, provisionalment, els centres, locals, equipaments i altres instal·lacions que seran col·legis electorals . A la ciutat hi haurà un total de 302 espais, 31 més que en les municipals del 2019, amb 1.068 seccions censals. La xifra, però, és menor que la que hi va haver a les autonòmiques del 2021. En aquella ocasió es van haver de prendre mesures excepcionals per la pandèmia de la covid i la xifra va ser més elevada, amb 365 punts de votació.

Precisament va ser aleshores, a les eleccions del 14-F, quan es van habilitar set mercats de la ciutat on ara consoliden el seu espai com a local electoral.

Per saber on s’ha de votar el 28-M, es pot fer a través del telèfon 010 o per internet a la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona. També es pot consultar la informació a la targeta censal que s’envia a casa o a la Oficina del Cens Electoral.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?