Els comuns d’Ada Colau i el PSC de Jaume Collboni (que comparteixen govern a l’Ajuntament de Barcelona) han protagonitzat una enganxada per la connexió del tramvia per la Diagonal. Aquest dijous, el socialista Collboni va dir al Cercle Eqüestre que no engegarà noves obres a la ciutat si és alcalde el proper mandat, i tot i assegurar que “és de sentit comú” allargar el tramvia fins a la plaça de Francesc Macià, ha posat la connexió dins del mateix sac.

No dic que sigui una prioritat, no dic que es faci aquest mandat… Crec que hem de deixar reposar els canvis que s’han fet a l’Eixample”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Després de l’últim plenari del mandat, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme Janet Sanz (de Barcelona en Comú) s’ha mostrat “absolutament preocupada” i ha demanat una rectificació al socialista. “Estem parlant de transport públic, de reduir la contaminació”, ha remarcat Sanz, que també ha recordat que amb el PSC “sempre hem anat de bracet per desbloquejar la connexió”.

Vull pensar que és un error. M’agradaria no pensar que hi ha un pacte amb Xavier Trias, que ha dit clarament que vol aturar les obres i que està en contra del tramvia”
Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Urbanisme

Poc després, la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, que va agafar el relleu de Jaume Collboni quan va plegar de l’Ajuntament, ha respost a través de Twitter que al PSC “estem a favor de la connexió del tramvia, sempre hi hem estat”.