En aquest centre treballen de manera coordinada Bombers de Barcelona, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i SEM. Cadascú hi té el seu espai, però des dels bombers denuncien que la sala que ocupen ells es troba en males condicions. Està ubicada al soterrani. Diuen que no està ben ventilada i que el personal està constantment exposat a ones de radiofreqüència, perquè asseguren que al seu entorn es concentren molts aparells emissors. Tot plegat creuen que podria estar relacionat amb els set casos de càncer que s'han diagnosticat a treballadors. Un supòsit que, de moment, els estudis encarregats per l'Ajuntament han descartat. PAU SERRA, bomber i metge "Tot i que l'estudi està ben fet i els números són correctes, no tot es pot demostrar amb números. I al final, tant fa, perquè si hi ha un tema tan greu com molts casos de càncer, has d'actuar, no pots deixar-ho a la mà de Déu." Des de l'Ajuntament coincideixen amb els sindicats en què aquest emplaçament, en què es van instal·lar el 2006, ha quedat obsolet i diuen que s'han plantejat canviar-ne la ubiació. Remarquen, però, que no només depèn del consistori i que caldria arribar a un acord amb la Generalitat. El consistori aposta per mantenir una sala conjunta de comandament amb els diferents cossos d'emergències i consideren que és un model que cal preservar. Com a solució provisional, els bombers proposen traslladar-se temporalment a aquest parc de bombers i estar connectats per via telemàtica amb el Centre de Gestió d'Emergències. Això, mentre no es trobi un emplaçament definitiu.

Al Centre de Gestió d’Emergències hi ha la sala conjunta de comandament en què es coordinen els diferents cossos d’emergències de la ciutat. Segons han explicat els bombers, la sala des d’on ells operen es troba al soterrani, en un espai que diuen que està mal ventilat i que no té llum natural. A més, creuen que el personal està constantment exposat a ones de radiofreqüència, perquè asseguren que al seu entorn es concentren molts aparells emissors.

Els treballadors consideren que les males condicions descrites podrien estar relacionades amb els set casos de càncer que s’han diagnosticat a empleats del centre. Un supòsit que, de moment, els estudis encarregats per l’Ajuntament han descartat. Entre els informes elaborats, hi ha el de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, en què no es va trobar una vinculació entre l’espai i els casos de càncer. En concret, es concloïa que la freqüència de casos al CGE no era significativament diferent de la que es detecta entre persones del mateix grup d’edat a Catalunya. Amb aquestes dades a la mà, des de l’Agrupació de Bombers de Barcelona reconeixen que l’estudi està ben elaborat i que, estadísticament, els resultats són correctes. Tot i això, Pau Serra, que és bomber, metge i membre de l’Agrupació, considera que “no tot es pot demostrar amb números, i al final, tant hi fa, perquè si hi ha un tema tan greu com molts casos de càncer, has d’actuar, no pots deixar-ho de la mà de Déu.”

En el que coincideixen Ajuntament i sindicats és que l’emplaçament ha quedat obsolet, i fonts del consistori asseguren que s’han plantejat buscar una nova ubicació. Tot i això, remarquen que no només depèn d’ells i que caldria arribar a un acord amb la Generalitat. Des del govern municipal aposten per mantenir una sala conjunta de comandament amb els diferents cossos d’emergències i consideren que és un model que cal preservar. Per això, com a solució provisional, els bombers proposen traslladar-se temporalment al parc de bombers de Montjuïc i estar connectats per via telemàtica amb el Centre de Gestió d’Emergències. Això, mentre no es trobi un emplaçament definitiu.