El govern municipal ha fet una crida a la calma pel que fa a l’increment de casos positius de coronavirus a Barcelona durant la darrera setmana que, segons les xifres de l’Agència de Salut Pública -que té en compte només les proves PCR-, en són 150.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha detallat que la primera setmana de juny, els positius se situaven per sobre dels 150, després van baixar durant dues setmanes i en l’última han tornat a repuntar. Tot i això, ha defensat que la capital catalana “no està ni de lluny” com a Lleida, on aquest cap de setmana la Generalitat ha decidit confinar la comarca del Segrià.

A més, la regidora ha defensat que en tot moment es treballa per esbrinar i fer un seguiment dels contactes que han tingut les persones positives en covid-19.

Sobre el repunt de casos al districte de Sants-Montjuïc, Tarafa ha explicat que la darrera setmana del juny hi havia set positius, mentre que la passada han augmentat a 27. També ha volgut deixar clar que els últims dies han circulat dades que incorporaven també els positius de tests ràpids, que només indiquen si una persona ha passat la covid-19 i, per tant, “és una fotografia del passat”.

“No som a l’etapa postcovid, som a l’etapa covid”

Que la situació de Barcelona no tingui res a veure amb la de Lleida no vol dir que s’hagi d’abaixar la guàrdia. Tarafa ha insistit que la població ha de ser prudent i mantenir les mesures de seguretat sanitàries: bona higiene de mans, mascaretes i distància interpersonal.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ja va fer una crida a la responsabilitat ciutadana diumenge, que ha repetit aquest dilluns: “No som a l’etapa postcovid, som a l’etapa covid. El virus està controlat però hi continuem convivint i, per tant, les mesures de seguretat  s’han de mantenir escrupolosament”, ha advertit.

Salut parla de situació estable a Barcelona

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha assegurat que a Barcelona no s’està reproduint el que passa a la zona del Segrià. La consellera reconeix que hi ha un degoteig de casos i que continuaran produint-se brots, però assegura que la situació continua estable. Per això, Vergés insisteix que Salut només actuarà quan els brots generin problemes, i això, ha repetit, “no ens està passant a Barcelona”.