En l’última setmana els casos positius amb una prova PCR han crescut un 68 % a Barcelona. Segons l’Agència de Salut Pública, després de quatre setmanes baixant, els positius van pujar un 7 % la setmana del 22 al 28 de juny però la del 29 de juny al 5 de juliol l’augment ha estat del 68 % amb 151 contagis nous. Aquestes xifres encara queden lluny de la situació de Lleida, 155 casos en 24 hores, i, de fet, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha afirmat que la ciutat no és comparable amb Lleida.

Les dades de positius en proves PCR per sectors sanitaris mostren que en tots els districtes, excepte a Gràcia que es manté igual, hi han augmentat els casos de coronavirus detectats durant l’última setmana per cada 100.000 habitants. L’increment no és uniforme a tot arreu. El repunt més significatiu el trobem a Sants-Montjuïc, on la incidència de contagis s’ha triplicat. En la setmana del 29 de juny al 5 de juliol s’han confirmat 13 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a l’anterior n’hi havia quatre. Si al càlcul hi afegim els tests ràpids, que ens diuen si una persona ha passat la malaltia, les dades s’han quintuplicat (de 8 a 42 casos).

L’altre districte on es detecta un increment destacat és Sant Andreu, que també ha triplicat els positius en PCR i els tres casos de fa 15 dies han pujat a nou. Hi ha tendència a l’alça destacada a Sarrià – Sant Gervasi i les Corts, que han passat d’una taxa d’un cas per cada 100.000 habitants a cinc i quatre respectivament.

En el següent mosaic de gràfics es pot veure l’anàlisi de casos positius de coronavirus en xifres absolutes. Donat que la densitat de població és més elevada a l’Eixample, es registren més casos (28 l’última setmana). La variació setmanal en xifres absolutes continua sent més acusada a Sants-Montjuïc, que passa de set casos a 24.

Pel que fa al nombre de morts per covid-19 a Barcelona, al llarg de la setmana passada se’n van notificar set, però durant aquesta ja n’hi ha sis. Si avui se suma alguna defunció més, seria la primera setmana que augmenta el nombre de morts després de dos mesos de baixada.