El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans, La GRAN Pantalla, arriba a la seva segona edició amb el ferm propòsit de desmuntar els perjudicis i estereotips sobre les persones grans. De fet, aquest va ser l’objectiu del seu naixement. En aquesta ocasió se celebrarà en línia a través de la plataforma Filmin per adaptar-se a les mesures de seguretat derivades de la covid-19L’excepció serà la inauguració del certamen aquest dijous als cinemes Girona.

Esforços per apropar el nou format a les persones grans

A Barcelona hi ha 90.000 persones grans que viuen soles i la crisi sanitària ha motivat el tancament de molts dels seus espais de trobada. Per aquest motiu i per fer arribar el festival La GRAN Pantalla al seu públic, els seus responsables han creat xarxes amb entitats i diferents canals d’ajuda per apropar-los el nou format tecnològic. D’altra banda, el festival regalarà 2.000 codis per accedir a Filmin i ha habilitat un centre d’ajuda telefònica i per correu electrònic per donar suport a qui ho necessiti. Amics de la Gent Gran o ACRA són algunes de les entitats que hi han col·laborat, a banda de l’Ajuntament de Barcelona.

La dona com a protagonista del festival

En aquesta segona edició la dona té molt de pes a les projeccions. Quatre dels sis llargmetratges que s’emetran estan dirigits per dones i les dones grans són la majoria de protagonistes de les històries que s’expliquen. Entre d’altres, es podran veure títols com ‘The farewell’, una pel·lícula de Lulu Wang que mostra l’amor incondicional entre una neta i la seva àvia i ‘Ask dr. Ruth’, dirigida per Ryan White, que narra la vida de la doctora Ruth Westheimer,  una supervivent de l’Holocaust que es va convertir en la terapeuta més famosa dels Estats Units.