(ACN/redacció) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres durant la compareixença al Congrés dels Diputats que, un cop acabi l’estat d’alarma el 9 de maig, l’executiu prorrogarà tres mesos més totes les mesures dels darrers reials decrets en matèria de desnonaments i lloguer. Sánchez ha assegurat que l’objectiu del seu govern és que “no quedi ningú enrere” i defensar “una vida digna”.

D’aquesta manera, s’allargarà fins al 9 d’agost la suspensió dels llançaments a famílies vulnerables sense cap alternativa, incloses les persones que es troben en situació d’ocupació, sempre que hi hagi dependents, víctimes de violència masclista o menors d’edat. També s’ampliarà fins a aquesta data la possibilitat de demanar una moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari sigui un gran tenidor o una entitat pública.

Per altra banda, s’allarguen tres mesos els contractes que es poden acollir a una pròrroga extraordinària de mig any del lloguer en els mateixos termes que el contracte que expiri. Totes aquestes mesures tenien vigència fins a la finalització de l’estat d’alarma, el 9 de maig. Segons Sánchez, es complementen amb altres normes que ja estan en marxa sobre habitatge, a la qual pretén sumar en breu la Llei d’habitatge.