(ACN) El BOE ha publica les novetats aprovades aquest dimecres pel Consell de Ministres amb relació a l’habitatge. S’allarga fins al 30 de setembre el termini per demanar la pròrroga extraordinària de sis mesos dels contractes de lloguer, amb les mateixes condicions. També s’amplia el termini per sol·licitar la moratòria del pagament del lloguer quan els propietaris siguin grans tenidors o empreses públiques i la moratòria del deute hipotecari. En el cas del lloguer, fins al 30 de setembre, i el d’hipoteques fins al 29 del mateix mes.

D’altra banda, s’amplia també el període de percepció del bo social i la garantia de subministrament d’energia elèctrica, aigua i gas. Aquestes dues mesures també seran fins al 30 de setembre. Es tracta de mesures del denominat “escut social” que l’executiu de Pedro Sánchez va aprovar durant l’estat d’alarma. El vicepresident segon i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, ha defensat que cal “seguir protegint també els més vulnerables”.

Moratòria hipotecària

Pel que fa a la moratòria hipotecària d’habitatge habitual, d’una duració de tres mesos, es podrà demanar fins al 29 de setembre. Fins ara, s’ha concedit a més de 200.000 persones, el 83 % dels sol·licitants. Fins al mateix dia també s’amplia el període per demanar una moratòria als crèdits sense garantia hipotecària que fins ara s’ha concedit a 364.000 sol·licitants, el 85 %.

Mesures per al lloguer

Pel que fa al lloguer, s’amplia el termini fins al 30 de setembre per sol·licitar el pagament de la mensualitat a grans tenidors, així com la pròrroga del contracte amb les mateixes condicions. També s’amplia l’accés al bo social i la garantia de subministraments. Iglesias ha recordat que la paralització dels desnonaments està vigent fins al 2 d’octubre.