Catalunya no rebrà les 24.000 dosis de la vacuna de Janssen previstes per aquest dimecres. Així ho ha explicat la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. El motiu: la decisió de l’empresa Johnson&Johsnon de retardar la distribució de la vacuna a Europa mentre s’estudien els casos de trombosi que s’ha produït als Estats Units i que han dut al regulador del país a recomanar l’aturada de la vacunació.

Aquesta vacuna, la primera que és d’una única dosi, ha de permetre donar velocitat al pla de vacunació espanyol. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar que les primeres dosis que arribessin es destinarien a la població d’entre 70 i 79 anys, una franja de risc que, ara per ara, té uns índex de vacunació baixos. També se’ls està començant a posar la vacuna de Pfizer, un cop s’ha pràcticament acabat de vacunar els majors de 80 anys.

Sánchez diu que quan arriben alertes cal “frenar” per aclarir-les 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat la seguretat de la vacuna de Janssen, a la compareixença per explicar el pla de recuperació econòmica espanyol. Ara bé, Sánchez  ha admès que quan arriben aquests tipus d’informacions, “evidentment el que hem de fer és frenar, veure exactament quins són els episodis, la potencial casuística i adoptar decisions com hem adoptat amb AstraZeneca”.