El Govern espanyol no preveu prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig, després de sis mesos vigent. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat aquest dimarts, en una roda de premsa després del Consell de Ministres en què ha dit que el seu “objectiu” és que, un cop acabi el termini previst, “no sigui necessari prorrogar més l’estat d’alarma”. “El que volem és que el 9 de maig sigui el punt final a l’estat d’alarma”, ha afirmat.

El que volem és que el 9 de maig sigui el punt i final a l’estat d’alarma
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol

El toc de queda, en dubte

Un cop l’estat d’alarma deixi d’estar a vigent, algunes de les restriccions que s’han imposat per frenar la pandèmia quedaran sense empara legal. És el cas del toc de queda, vigent a Catalunya entre les 22 i les 6 hores. Si l’estat d’alarma no es prorroga, a partir del 9 de maig, la mobilitat nocturna podria tornar a ser lliure.

En canvi, Sánchez ha apostat per “mantenir el sistema de cogovernança en què el Govern espanyol i les comunitats autònomes puguem seguir responent a qualsevol rebrot i al sistema de vacunació”. Segons ha anunciat en la mateixa roda de premsa, l’executiu espanyol preveu haver vacunat de la covid-19 el 70 % de la població adulta a finals d’agost.